Geef je op voor een commissie van Magister JFT!

Actief lidmaatschap:

  • Geeft een boost aan je sociale leven;
  • Complementeert jouw opleiding;
  • Staat mooi op je CV;
  • Zorgt ervoor dat je professionele ervaring opdoet;
  • Maakt jouw studententijd in Tilburg compleet!

Onze commissies variëren van luchtige commissies zoals de activiteitencommissie tot serieuze CV-boosters zoals de JBT-commissie, die jaarlijks ons grootste evenement organiseert. Er is voor ieder wat wils – vind je het leuk om trips te organiseren? Geef je dan op voor een van de reiscommissies! Zijn chique feesten meer jouw ding? Dan is de gala- of diescommissie echt wat voor jou. Als je veel professionele ervaring op wil doen, en contacten wil leggen voor na je studie, is het organiseren van het juridisch congres, de Nationale Snelpleitwedstrijden, of de Juridische Bedrijvendagen Tilburg wat je zoekt!

Geïnteresseerd? Meld je aan door een mailtje te sturen naar secretaris@magisterjft.nl! Zie hieronder een overzicht van de commissies om te kijken wat het beste aansluit op jouw behoeftes.

De activiteitencommissie organiseert jaarlijks de Actieve Ledendag, het Actieve Ledenweekend en nog meer sociale activiteiten. Hiernaast worden de maandelijkse borrels ook geregeld door de Accie! De activiteitencommissie lijmt de vereniging aan elkaar met haar leuke activiteiten, feestjes, en borrels – wil jij erbij?

De Almanakcommissie houdt zich bezig met het maken van de Almanak. Hier kan je je creativiteit op los laten en er samen met je commissiegenoten iets moois van maken. Lijkt het jou leuk om de jaarlijkse Almanak vorm te geven?

De congrescommissie loopt jaarlijks van februari tot ongeveer november. Deze commissie organiseert het jaarlijks juridisch congres, een evenement met sprekers en workshops dat ieder jaar om een bepaald thema heen is gebouwd (bijvoorbeeld sportrecht). Perfect om je organisatie-skills aan te scherpen dus!

Ieder jaar in November wordt de vereniging een jaartje ouder – en ieder jaar mag dat gevierd worden! De diescommissie organiseert de Dies Natalis, waar leden zich in hun leukste cocktailjurkjes en mooiste pakken hullen om te proosten op het voortbestaan van de vereniging.

Lange jurken, rokkostuums, glazen champagne en natuurlijk onze mooie leden: het gala is ieder jaar in mei een sight to behold. Als je deel uit wil maken van de organisatie voor dit prachtige evenement, is de galacommissie wat voor jou.

De IJScommissie! Deze commissie mag zeker niet ondergesneeuwd worden door de rest. Je raadt het al – deze commissie zet ieder jaar een vette wintersportreis neer. Ideaal dus voor de fanatieke wintersporters onder ons, of juist voor de student die de pizzapunt en frietjes moves nog moet leren.

Een nieuw land, een taal die niet spreekt en straten die je niet kent… de international assist committee bestaat om internationale studenten te helpen met navigeren van hun nieuwe studentenleven in Nederland. Bijvoorbeeld door leuke restaurants aan te raden, Tilburg-tips te geven, of brieven van de huisbaas te vertalen!

 

Ieder jaar organiseert deze commissie de Juridische Bedrijvendagen Tilburg, een groots evenement waarbij kantoren, bedrijven en studenten elkaar leren kennen. Deze commissie is ideaal om professionele vaardigheden op te doen en in contact te komen met mogelijke toekomstige werkgevers!

Goodiepakketten, kleding, posters, instagram-posts, flyers… wat is een vereniging zonder promotie? Ben jij creatief aangelegd, of vind je het leuk om met dit soort dingen bezig te zijn, meld je dan aan voor de media- en promotiecommissie!

 

Het Magister JFT Introductiekamp, ook wel liefkozend de MIK genoemd, vindt ieder jaar plaats vóór de TOPweek en biedt de ideale kans voor eerste-jaars to be om elkaar te leren kennen, en wie weet al vrienden voor het leven te maken! De MIK-commissie zorgt voor een onvergetelijke ervaring voor de nieuwe studenten.

Jaarlijks strijden verschillende teams uit heel Nederland om de eerste plaats te bemachtigen tijdens de Nationale Snelpleitwedstrijden. Het organiseren van deze wedstrijd ligt in de handen van de NSPW-commissie. Lijkt het jou leuk om dit nationale evenement te organiseren?

 

Een pleidooi van 1000 pagina’s zou nog niet uiteen kunnen zetten waarom het zo’n goed idee is om je bij pleitdispuut DiCit aan te melden, toch wordt het hier geprobeerd in een paar zinnen: in de collegezaal leer je het niet, bij DiCit wel… pleiten is een skill die jij als toekomstige advocaat/rechter/jurist/consultant/wat dan ook echt niet kan missen!

Niet één, maar twee. Magister JFT organiseert jaarlijks zowel een reis binnen als een reis buiten Europa. Deze studiereizen wil je absoluut niet missen. Als je zelf invloed wil hebben op een van de bestemmingen, kun je je maar beter gauw aanmelden voor een van de reiscommissies: de reiscommissie binnen Europa of de reiscommissie buiten Europa.

Wederom geen commissie: de SecJure is het onafhankelijke faculteitsblad van Magister JFT, waarin wekelijks verdiepende artikelen verschijnen over juridische onderwerpen. Deze kun je vinden op de site van de secjure. Je kan je aanmelden als schrijver om zo ook artikelen te kunnen publiceren in het blad!

 

Sporten is ook geen overbodige luxe tijdens je studententijd – gelukkig organiseert de sportcommissie verschillende activiteiten om je fysieke gezondheid op peil te houden!