Magister JFT | E-Law

Magister JFT | E-Law is opgericht in 2005 en deze kamer van de juridische faculteitsvereniging Magister JFT richt zich in het bijzonder op de studenten die de internationale masterstudie Law and Technology volgen. Deze Master is volledig Engelstalig en een groot deel van de studenten zijn afkomstig uit het buitenland. Hierdoor bestaat het bestuur en de commissie van Magister JFT | E-Law uit zowel Nederlandse als internationale studenten.

Gedurende het jaar organiseren wij activiteiten op het gebied van onder andere privacy en gegevensbescherming, intellectueel eigendom (IE), cybercrime, informatie- en communicatietechnologie (ICT), biotechnologie en e-commerce. Zulke activiteiten vinden op verschillende manieren plaats, denk hierbij aan seminars, workshops, kantoorbezoeken en studiereizen. Deze activiteiten zijn inhoudelijk natuurlijk erg interessant voor de Law and Technology studenten maar dragen vaak ook bij aan het opbouwen van een netwerk en de arbeidsmarkt oriëntatie. Natuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning en gezelligheid, zo wordt er in samenwerking met TILT onder andere een Sinterklaasviering georganiseerd en is er aan het begin van het voor- en najaar semester een borrel georganiseerd waarbij de (nieuwe) studenten kennis kunnen maken met elkaar en met de docenten aan en de coördinatie van de opleiding. Om de internationale doelgroep goed van dienst te zijn en voor iedereen toegankelijk te houden streeft Magister JFT |E-Law er naar om alle activiteiten in het Engels aan te bieden.
Magister JFT | E-Law kent één commissie genaamd de Privacy and Data Protection Workgroup. Met het oog op de toenemende digitalisering en de noodzaak om aan wettelijke eisen van privacy en gegevensbescherming te voldoen heeft deze commissie de taak om Magister JFT te helpen bij het naleven van deze specifieke regelgeving. Mocht een andere kamer van Magister JFT of een andere vereniging vragen hierover hebben, kunnen zij hiervoor ook bij de Privacy and Data Protection Workgroup terecht.

Zou jij graag wat meer willen weten over Magister JFT | E-Law of wil je graag deelnemen aan één van onze activiteiten? Stuur dan een e-mail naar elaw@magisterjft.nl! We hopen snel iets van je te horen!

Bestuur:
Arax Apri – Voorzitter
Vivian Manders – Secretaris
Tarryn Howard -Penningmeester
Dylan Verhulst Coordinator – PDP Workgroup
Celin Fischer – Algemeen Bestuurslid

Commissieleden Privacy and Data Protection (PDP) Workgroup:
Sarah Leeman
Aude Helbert