De medezeggenschapsfractie van Tilburg Law School

Vrijspraak is in 1990 opgericht als studentenmedezeggenschapsfractie aan de rechtenfaculteit in Tilburg. Tegenwoordig opereert Vrijspraak als Fractie van Magister JFT, maar de fractie houdt zich nog steeds bezig met medezeggenschap. Daarnaast organiseert Fractie Vrijspraak ook veel sociale activiteiten. Sommige daarvan zijn alleen toegankelijk voor fractieleden, zoals het Vrijspraakweekend, echter zijn er ook voldoende activiteiten die openstaan voor alle studenten van Tilburg Law School.

Medezeggenschap
Fractie Vrijspraak bestaat uit de studentgeledingen van de Faculteitsraad en de Opleidingscommissies. Deze twee organen zorgen voor de medezeggenschap van studenten binnen Tilburg Law School. Zij behartigen de belangen van de studenten. De Faculteitsraad en de Opleidingscommissies worden geholpen door twee studentadviseurs. Deze treden als schakel tussen de faculteit en Vrijspraak op. Elke maand organiseert Vrijspraak een Open Fractievergadering (OFV). In deze vergadering worden de agenda’s van de Faculteitsraad en de Opleidingscommissies besproken. Als je interesse hebt in wat er speelt op de faculteit of nieuwsgierig bent naar Vrijspraak: iedereen is van harte welkom! Zie de agenda voor de datum, tijd en plaats.
Sociale activiteiten
Naast medezeggenschapsactiviteiten organiseert Vrijspraak ook sociale activiteiten. Een deel hiervan is alleen toegankelijk voor fractieleden, zoals het altijd legendarische Vrijspraakweekend waar het jaar mee begint. Daarnaast hebben we ook activiteiten die voor iedereen openstaan, zoals de Vrijspraak Biercantus, een jaarlijks terugkerend hoogtepunt. Om goede docenten eenmaal per collegejaar in het zonnetje te zetten organiseert Vrijspraak jaarlijks de Beste docent verkiezing.
Interesse?
Nieuwsgierig? Je bent altijd welkom op een OFV! Ook kun je altijd mailen naar vrijspraak@magisterjft.nl of langskomen op de Vrijspraakkamer (M105). Vrijspraak heeft ook een eigen Facebook, LinkedIn en Instagram! Like of volg ons om up-to-date te blijven.

We hopen je te zien op een OFV of een andere activiteit!

Bestuur 2021-2022
Thijs Jansen – Voorzitter
Job Canta – Secretaris
Mirthe Spits – Penningmeester
Julie Grings – Algemeen Fractiebestuurslid