De Business Day is het grootste evenement van de Juridische Bedrijvendagen Tilburg. Op deze dag komen 20 kantoren naar Tilburg om de studenten te voorzien van presentaties en workshops. Ook zal er een mogelijkheid zijn tot een individueel gesprek met een van de kantoren*. Dit jaar zal de Business Day wederom plaatsvinden in het Willem II stadion te Tilburg. Het programma van deze dag zal beginnen om 09.00 uur. Tussen 10.00 en 11.00 uur zal er een openingslezing worden gehouden waarna de workshoprondes zullen starten. Om 13.00 zal er een lunch plaatsvinden. Naar verwachting zal het programma rond 16.45 afgelopen zijn waarna er een banenborrel georganiseerd zal worden. Op deze borrel is het voor de studenten mogelijk om in contact te komen met de verschillende kantoren om hen zo beter te leren kennen. Studenten dienen voor een individueel gesprek hun cijferlijst en CV in te sturen. Op basis hiervan zullen kantoren studenten kiezen voor een gesprek.

De Brabant Business lunch zal plaatsvinden op vrijdag 22 maart. Het eerste deel van de dag zal in het teken staan van kantoorpresentaties welke worden verzorgd door Asselbergs & Klinkhamer, Lawwise en LXA the Law firm. 

Tijdens het tweede deel van de dag vindt de lunch plaats in Auberge du Bonheur. De lunch zal bestaan uit meerdere rondes, iedere ronde heeft een nieuwe tafelindeling waardoor de studenten in contact kunnen komen met de verschillende kantoren. 

Het inloopmoment van deze dag zal tussen 09.00 uur en 09.30 uur zijn. Hierna beginnen de presentatierondes. 
De lunch zal plaatsvinden om 12.30 uur.

Ben jij geïnteresseerd in wat je opties zijn met een internationale studie? En twijfel je nog of je advocaat wil worden of toch juridisch adviseur?

Kom dan naar de eerste International Day van de Juridische Bedrijvendagen Tilburg, speciaal voor internationale studenten.

Op vrijdag 12 april 2019 trapt professor Ian Sumner de dag af door over zijn persoonlijke ervaringen als ‘internationale’ advocaat in Nederland te vertellen. Daarna zullen Deloitte en Bierens Incasso Advocaten presentaties en workshops om studenten inzicht te laten krijgen in real-life situaties die getackeld worden door professionals bij Deloitte en Bierens Incasso Advocaten.

Op het einde van de dag is er nog ruimte om te praten met de afgevaardigden vanuit de kantoren en de andere deelnemers op informele wijze.

Dinsdag 19 maart zal het kantoorbezoek aan Bird & Bird plaatsvinden in Den Haag. 

Om 14.00 uur zullen wij afreizen naar Den Haag. Tijdens dit kantoorbezoek zullen de eerste- en tweedejaarsstudenten een kijkje achter de schermen kunnen nemen bij Bird & Bird. 
Gedurende de dag zullen de studenten de aan de hand van een interactief programma kennis maken met het kantoor. Het programma zal rond 17.00 uur afgelopen zijn waarna er een borrel zal plaatsvinden.

De Public Administration Day is een dag speciaal voor bestuurskundestudenten en geeft de studenten de mogelijkheid om een kijkje te nemen binnen verschillende instanties werkzaam in de publieke sector zoals; Unie van Waterschappen, Algemene Rekenkamer, Ministerie van Justitie en Veiligheid, Rijkswaterstaat en BMC. 

De dag zal beginnen om 12.30 uur waarna er drie workshoprondes zullen volgen waar studenten zich voor in kunnen schrijven. Rond 16.30 zal de dag afgesloten worden met een netwerkborrel. De locatie voor deze dag is ‘de Phil’ te Tilburg.