Commissies van Magister JFT | Juribes

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie neemt de organisatie van informele activiteiten op zich. In de loop van het collegejaar organiseert de commissie een aantal kleine activiteiten, zoals een Cycling Dinner. Als start van het tweede semester vindt altijd een grotere activiteit plaats, namelijk het Pre Tweede Semester Kamp (PTSK). Tijdens PTSK kunnen studenten samen een weekend lang genieten en vol goede moed het laatste halfjaar ingaan.

Carrièrecommissie

Ook op het gebied van carrière wil Magister JFT I Juribes studenten kunnen ondersteunen. De Carrièrecommissie biedt de student de perfecte kans om een kijkje te nemen binnen het bestuurskundig werkveld. Experts worden uitgenodigd om te vertellen over de organisatie waar zij werken en over de arbeidsmarkt waarin jij terecht kan komen als afgestudeerd bestuurskundige. Zo organiseert de commissie jaarlijks het succesvolle Dine & Discuss waar studenten onder het genot van een diner op een informele manier kennismaken met experts. De inhousedagen bij verschillende organisaties bieden daarnaast een perfect inzicht hoe de theorie zich uit in de praktijk.

Eerstejaarscommissie

Als eerstejaars komt er in het begin veel op je af. Het doel van de Eerstejaarscommissie is om eerstejaars studenten wegwijs te maken binnen de kamer én Magister JFT. De commissie is daarmee een leuke en laagdrempelige manier om kennis te maken met actief zijn naast je studie. Deze commissie organiseert zowel sociale als studiegerelateerde activiteiten. Naast enkele reguliere activiteiten, zoals een kennismakingsactiviteit en een themafeest, is er volop ruimte om zelf initiatieven te bedenken!

Excursiecommissie

Elk jaar organiseert de excursiecommissie de enige echte Juribes-excursie. Deze meerdaagse binnen- of buitenlandse reis is volgens veel Juribessers één van de hoogtepunten van het jaar. Luxemburg, Brussel en Bonn hebben inmiddels de revue gepasseerd, waar bijvoorbeeld een bezoek aan een parlement of een ministerie op de agenda stond.

Goede Doelencommissie

Als student Bestuurskunde en Public Governance word je opgeleid met verschillende ‘brillen’ naar de maatschappij te kijken. Dit jaar houdt een deel van de commissie zich bezig met een project van Stichting Move, waarbij studenten samen met kinderen die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenootjes aan de slag gaan met een maatschappelijk project. Door het jaar heen gaat de Goede Doelen Commissie daarnaast verschillende samenwerkingen aan met andere organisaties, waarbij studenten voor een korte periode een steentje bij kunnen dragen aan de maatschappij.

Politieke commissie

De Politieke commissie gaat een extra bijzonder jaar tegemoet. In november vinden de Amerikaanse verkiezingen plaats en in maart worden de Tweede Kamerverkiezingen gehouden. Rondom deze verkiezingen worden een aantal grote en interessante activiteiten georganiseerd. Ook vindt de Politieke Pubquiz dit jaar weer plaats, waarbij studenten in teams met elkaar de strijd aangaan omtrent actuele thema’s.

Symposiumcommissie

Het doel van de Symposiumcommissie is het verdiepen en verbreden van onderwerpen rondom de studie. De commissie richt zich dit jaar vooral op het organiseren van interactieve thema-avonden en paneldiscussies. Hiervoor worden interessante sprekers uitgenodigd, die vanuit hun perspectief een nieuw licht werpen op actuele bestuurskundige onderwerpen.