28
03

9e Open Fractie Vergadering

Op woensdag 28 maart zal de 9e Open Fractie Vergadering plaatsvinden. De vergadering begint om 19:00 in Cz186. Tijdens deze vergadering worden zoals gewoonlijk de raporten van de Opleidingscommissies en de student assessoren besproken. Daarnaast zal de nieuwe student assessor voor 2018-2020 worden benoemd en zal de halfjaarlijkse realisatie besproken worden. We zullen de vergadering afsluiten met een borrel bij Biercafe Kandinsky. Als je de stukken nog niet hebt ontvangen, kun je een mailtje sturen naar vrijspraak@magisterjft.nl. 

Lees meer
29
03

De Perfecte Moord!

Bijna twintig jaar na de moord op Nicky Verstappen wordt dit jaar het grootste DNA- verwantschapsonderzoek in Nederland ooit gehouden. Zo’n 21.500 mannen tussen de 18 en 75 jaar zullen worden opgeroepen om vrijwillig hun wangslijm af te staan.

Dit is een goed voorbeeld van hoe forensische opsporing kan worden ingezet om langlopende zaken op te lossen. Op donderdagavond 29 maart zal Maurice Aalders ons tijdens zijn lezing ‘De perfecte moord’ meer komen vertellen over de mogelijkheden en de manieren van forensische opsporing.

Daarnaast zal er tijdens deze lezing ook aandacht worden besteed aan de nieuwe ontwikkelingen omtrent forensische opsporing en hoe hier in ons rechtssysteem mee om dient te worden gegaan. Ben jij benieuwd geworden hoe de perfecte moord gepleegd kan worden? Meld je dan aan via de webshop van Magister JFT! Voor leden is de activiteit gratis.

*This activity will be in Dutch*

Lees meer
03
04

Experience Days

Dit jaar organiseert Magister JFT, in samenwerking met TLS, de Experience Days. Door deel te nemen aan een sessie tijdens deze dagen kan je gemakkelijker je masterkeuze maken. Er zullen meerdere sessies plaatsvinden, verspreid over verschillende dagen: 3, 4, 6 en 9 april De sessies zullen er als volgt uit zien; de opleidingscoördinator van de master zal aan het woord komen. Hij/zij zal jou verdiepende informatie geven over de inhoud van de master. Daarna zal een alumnus met jullie zijn/haar kennis delen en op interactieve wijze een business case met jullie bespreken. Tot slot zal er voldoende tijd zijn om vragen te stellen. Twijfel je nog over welke master je zal gaan volgen? Schrijf je dan snel in via onze website.

Lees meer
13
04

Verenigingsweekend

Ook dit jaar zal het legendarische verenigingsweekend weer plaatsvinden, en dit keer op 13,14,15 april. We hebben een super tof thema voor jullie in petto wat nog even een verrassing blijft, maar de eerste hint zal snel komen dus zet je zelf op aanwezig om op de hoogte te blijven! 

Voor maarliefst €55 heb je een heel weekend lang je leukste verenigingsmaatjes om je heen, leuke activiteiten, ontbijt, lunch en luxe dinertjes en een welbekende cantus! 

Wij hebben er al in, dus koop snel je kaartje in de webshop! 
 

Lees meer
16
04

Bijwonen uitzending Radar

Op maandag 16 april 2018 brengt Magister JFT | AD REM een bezoek aan het consumentenprogramma Radar in het AKN-gebouw te Hilversum. Radar is het platform met de kritische kijk op consumentenzaken. Het televisieprogramma is elke maandag om 20.30 uur live te zien bij AVROTROS op NPO 1. De presentatie is in handen van Antoinette Hertsenberg.

Om 19:15 uur zullen wij een rondleiding achter de schermen krijgen. Hierna zal de producer aan iedereen uitleg geven over het programma. Na de uitleg gaat iedereen de studio in waar de uitzending van 20:30 tot ongeveer 21:20 uur live is.


Wil jij ook graag een uitzending van Radar bijwonen? Meld je dan vóór 1 april aan door een mailtje te sturen naar adrem@magisterjft.nl, onder vermelding van je naam, telefoonnummer en geboortedatum.

Lees meer
23
04

Lezing Tesla

Tesla staat wereldwijd bekend om hun innovatieve en volledig elektrische auto’s. De Amerikaanse multinational, met hun Europees distributiecentrum in Tilburg, krijgt dagelijks te maken met vele uitdagingen op het gebied van onder andere regelgeving, privacy en innovatie.

De IBL commissie van Magister JFT | AD REM is dan ook zeer verheugd om te melden dat op maandag 23 april een lezing van Tesla georganiseerd zal worden, in samenwerking met Magister JFT | E-Law. De lezing zal rond 18:45 beginnen en duren tot 20:30. Gedurende de lezing zullen enkele zeer interessante topics behandeld worden zoals de implementatie van de AVG (GDPR) binnen Tesla en de uitdagingen die Tesla dagelijks tegenkomt met betrekking tot regelgeving van hun zelfrijdende auto’s. De lezing zal in het Engels gegeven worden.

Wil jij aanwezig zijn bij deze interessante lezing van Tesla? Stuur dan voor 16 april een mail naar IBL@magisterjft.nl, onder vermelding van “Lezing Tesla” met je naam en telefoonnummer.

Lees meer
26
04

Bezoek Ondernemingskamer

Op donderdag 26 april organiseert Magister JFT | AD REM een bezoek aan de Ondernemingskamer. De Ondernemingskamer is hét Nederlandse rechterlijke orgaan met de taak juridische geschillen in Nederlandse vennootschappen te beoordelen, onderzoeken en hier bindende uitspraken over te doen.


Gedurende het bezoek aan de Ondernemingskamer zal er een zitting worden bijgewoond en bestaat er daarnaast de unieke mogelijkheid om na de zitting vragen te stellen aan de voorzitter en raadsheren van Ondernemingskamer. Kortom, de ideale activiteit voor studenten met interesse in het Ondernemingsrecht en die een kijkje willen nemen bij de rechterlijke macht.


Wil jij mee met het bezoek aan de Ondernemingskamer? Meld je dan nu aan vóór 19 april door een mail te sturen naar adrem@magisterjft.nl, onder vermelding van 'Bezoek Ondernemingskamer' met je naam en telefoonnummer.

Lees meer