21
12

Sinterkerstcantus

It’s beginning to look a lot like a SinterKerstCantus!

Het enige wat leuk is aan tentamens, is vieren dat ze voorbij zijn! En dat is precies wat wij gaan doen! Kom op 21 december naar de SinterKerstCantus en zing met ons mee met de leukste Sinterklaas- en Kerstliedjes! Een kaartje kost slechts €18,50 voor leden en €20,00 voor niet leden en hiermee ben je voorzien van onbeperkt bier tijdens de cantus. De dresscode is natuurlijk ook in het thema van Sinterklaas en Kerstmis, dus haal die foute kersttruien en pietenpakken maar uit de kast!

Nadat we zijn uitgezongen bij Bet Kolen vertrekken we naar café Brandpunt waar je voor €1,00 shotjes kan halen!

Groetjes,
De Eerstejaarscie van Magister JFT

Lees meer
09
01

Nieuwjaarsborrel

Nieuwjaarsborrel 

Kom met ons proosten op het nieuwe jaar! Op dinsdag 9 januari zal onze Nieuwjaarsborrel plaatsvinden. Champagne behoort rijkelijk te vloeien, zeker bij de jaarwisseling. Vandaar dat  wij bij Magister JFT graag het nieuwe jaar willen inluiden met onze leden. De vakantie is net voorbij, dus het ideale moment om onder het genot van een biertje bij te praten! Deze borrel zal een extra feestelijk tintje hebben, dus mis het niet op dinsdag 9 januari om 21.30 uur in Café Brandpunt. Hopelijk zien we jullie daar! 
 

Lees meer
25
01

Magister JFT Wintersport

De bestemming voor de legendarische Magister JFT wintersport is bekend, we gaan dit jaar Superdévoluy weer op z’n kop zetten! We vertrekken vrijdag 26 januari met de bus en zijn dinsdag 30 januari weer terug in Nederland. De kosten zijn maar €235. Dit is inclusief skipas, vervoer en verblijf. Skiverhuur en skiles zijn ter plaatse te regelen, maar dat is ook niet extreem duur.

Als je nog nooit eerder hebt geskied is dat geen enkel probleem, want er zijn mogelijkheden om skiles te nemen. En wie weet sta jij juist te shinen tijdens de après-ski!

Inschrijven is niet meer mogelijk!

Lees meer
02
02

Pre Tweede Semester Kamp

Op 2, 3 en 4 februari is het weer zover, het PTSK (pre-tweede-semester-kamp) georganiseerd door de activiteitencommissie van Magister JFT | Juribes! Dit jaar staat PTSK op shuf fle en zul je omver worden geblazen met de heetste hitjes, lekkerste techno en foutste schlagers. Uiteraard zullen enkele vaste onderdelen ook dit jaar weer terug komen maar de organisatie gaat er voor zorgen dat iedereen ook dit jaar weer verrast zal worden. Voor maar 55 euro kun jij er bij zijn en word je het hele weekend voorzien van eten, drinken en heel veel Pittbier. Als locatie voor dit legendarische kamp is dit jaar gekozen voor het gezellige Eersel dus dat belooft veel goeds. 
Klinkt dit alles jou nu als muziek in de oren? Koop dan snel je kaartje in de webshop!

Lees meer
08
02

Pleittraining Magister JFT | AD REM

Op donderdag 8 februari 2018 organiseert Magister JFT | AD REM in samenwerking met pleitdispuut DiCiT een openbare pleitavond. Deze avond zal geheel in het teken staan ter voorbereiding van de Nationale snelpleitwedstrijden (NSPW) die op 15 februari plaatsvinden. Voor de deelnemers aan de NSPW is dit de uitgelezen kans om jouw plaatvaardigheden nog eenmaal voor de wedstrijd te oefenen.

DiCiT is als pleitvereniging onderdeel van Magister JFT. Het pleitdispuut zelf is opgericht in 1989 op initiatief van prof. mr. Spier (huidig Advocaat-generaal bij de Hoge Raad). DiCiT staat voor ‘hij spreekt’ in het Latijn en richt zicht enkel en alleen op het pleiten. Tijdens de maandelijkse dispuutspleitavonden wordt er met de dispuutsleden geoefend met snelpleitcasussen.

Op deze avond zullen wij zowel een ondernemingsrechtelijke casus als een privaatrechtelijke casus behandelen. Voordat we beginnen met pleiten zal DiCiT een introductie houden over hoe je het beste een pleidooi kunt opstellen. De avond is dus voor beginnende en ervaren pleiters een leerzame avond! Wil jij tijdens deze training jouw pleitvaardigheden verbeteren? Meld je dan aan vóór 5 februari door een mail te sturen naar adrem@magisterjft.nl met je naam en telefoonnummer. 

Lees meer
15
02

Nationale Snelpleitwedstrijden

Op 15 februari 2018 zullen de Nationale Snelpleitwedstrijden weer plaatsvinden.

Tijdens dit jaarlijkse evenement zullen studenten in teams van 3 à 4 personen aan de slag gaan met korte casussen, waar ze 30 minuten later voor of tegen zullen moeten pleiten . Dit doen ze niet zomaar voor een publiek, maar ze zullen ook worden beoordeeld door een jury van professionals uit het bepleite rechtsgebied. 
Na 3 reguliere rondes pleiten, vindt de spectaculaire finale plaats. De gehele dag zal worden gezorgd voor koffie en thee en tussen de middag voor een geheel verzorgde lunch.

De Nationale Snelpleitwedstrijden zullen ook dit jaar weer plaatsvinden op de campus van Tilburg University.
Het is vanaf nu mogelijk om je in te schrijven voor dit evenement via nspw@magisterjft.nl. Wij zijn op zoek naar zowel deelnemers als zaalwachten.

Lees meer