18
03

JBT 2019

De Juridische Bedrijvendagen Tilburg 2019 zullen plaatsvinden tussen 18 maart en 12 april 2019.

De Juridische Bedrijvendagen Tilburg biedt alle juristen en bestuurskundigen in wording een uitgelezen kans om zich optimaal voor te bereiden op hun toekomst. Tijdens dit evenement zullen verschillende (advocaten)kantoren, instellingen en bedrijven zich presenteren door middel van workshops, trainingen en andere activiteiten waarmee zij met de student in contact komen. 

Daarnaast kunnen de studenten door middel van deze trainingen en workshops hun kennis van de pratijk verbeteren en krijgen zij een goed beeld van de verschillende carrièremogelijkheden die een rechtenstudie rijk is. Dit geeft de student de kans om zich te onderscheiden van andere studenten. 

Kijk op www.jbtilburg.nl voor meer informatie!

Lees meer
25
03

ALV 4

Op maandag 25 maart vindt de vierde Algemene Ledenvergadering van dit jaar plaats in zaal AZ211. De stukken zullen worden verstuurd op maandag 18 maart. Kun je niet aanwezig zijn, stuur dan even een mailtje naar voorzitter@magisterjft.nl.
 

Lees meer
03
04

Symposium Magister JFT | Livius & Vrijspraak

Precies 100 jaar geleden verkregen vrouwen in Nederland kiesrecht. Vandaag de dag zien we dit als een heel gewoon recht dat elke man en vrouw moet hebben, maar dat is niet altijd zo geweest en is in sommige landen nog steeds niet het geval. Op 3 april 2019 staan we stil bij dit onderwerp tijdens het symposium over vrouwenkiesrecht, georganiseerd door Magister JFT | Livius en Vrijspraak, fractie van Magister JFT. Tijdens drie lezingen zullen we kijken naar het verleden, het heden en de toekomst van zowel Nederland als de hele wereld, waarbij we een juridisch perspectief afwisselen met een politiek perspectief. Het programma is als volgt:

-13:00-13:45 uur: Eva van Vugt: PHD onderzoeker aan Tilburg University
-13:45- 14:00 uur: pauze
-14:00-14:45 uur: Hanne van Aart: de jongste vrouwelijke burgemeester van Nederland
-14:45-15:00 uur: pauze
-15:00-15:45 uur: dr. Reijer Passchier: PHD gespecialiseerd in constitutioneel recht

Meer informatie over de sprekers en hun lezingen volgt snel in dit Facebook evenement. Het symposium zal plaatsvinden op 3 april 2019 in zaal Cz121. De inloop start om 12:30uur. Alle lezingen zullen Engelstalig zijn. Meld je nu aan door te mailen naar vrijspraak@magisterjft.nl!

Lees meer
05
04

Reis binnen Europa: Sofia en Boekarest

Ook dit jaar zal Magister JFT weer 2 prachtige plaatsen binnen Europa bezoeken. We zullen namelijk afreizen naar Sofia (Bulgarije) en Boekarest (Roemenië).
Deze geweldige reis zal plaatsvinden van 5 april tot en met 14 april. En voor slechts 399,- kan jij mee!

We zullen hier activiteiten gaan ondernemen die voor zowel rechtenstudenten als bestuurskundestudenten interessant zijn. Ook zal er genoeg vrije tijd zijn om de stad te verkennen en zullen we voor de liefhebbers uiteraard ook het uitgaansleven gaan ontdekken.
 

Lees meer
05
04

Reis buiten Europa: Singapore en Kuala Lumpur


Deze 10 daagse reis buiten EU wordt een onvergetelijke ervaring met heel veel afwisseling. We combineren de mooie steden van Singapore en Kuala Lumpur met de natuur van Maleisië. Dus naast een stadstour, zoeken we ook een olifanten opvang en één van de stranden op. We gaan spectaculaire en culturele plekken bezoeken, zoals het Marina Bay hotel, tempels en moskeeën. Natuurlijk is er ook ruimte voor vrije tijd, shoppen en een drankje. Dus voor ieder wat wils! Heb je zin om dit mee te maken met een gezellige groep? Dan kost de reis €999,- wat het meer dan waard zal zijn. 

Lees meer
09
04

International Lunch

Op donderdag 4 april vindt de International Lunch van Vrijspraak, fractie der Magister JFT weer plaats. Tijdens deze lunch zal er genoeg tijd zijn om ons je mening over Tilburg Law School en andere dingen die je bezighouden te laten horen. Het begint om 11:00 in de Cultuurtuin (tweede verdieping gebouw E) en voor lunch zal worden gezorgd. Tot dan!

Lees meer
17
04

Juridisch Dictee 2019

Op woensdag 17 april zullen Vrijspraak, fractie van Magister JFT en Magister JFT | AD REM de derde editie van het Juridisch Dictee organiseren! Het dictee zal worden voorgedragen door niemand anders dan de rector magnificus van Tilburg University, prof. dr. Emile Aarts. Na het dictee hebben we nog een speciale gast, namelijk Bram Moszkowicz! Hij zal een interactieve lezing komen geven over zijn spraakmakende carrière, waarbij er de mogelijkheid bestaat om vragen te stellen. De avond zal worden afgesloten met de prijsuitreiking voor de winnaars van het dictee.

Inschrijven is individueel mogelijk voor €7,50 of in groepen van 3 voor €16,50. Dit is inclusief deelname en een consumptie.

Lees meer
18
04

Meet the Company: Magister JFT | AD REM visits RESOR

On April 18th, Magister JFT | AD REM will pay a visit to the law firm RESOR. The core activities of this firm consist of advisory and legal proceedings for complex, often cross-border transactions and large-scale restructurings. The team consists of specialists with a broad knowledge of corporate, company and insolvency law. So a visit to RESOR is an excellent opportunity for Master's students of Corporate Law to learn more about such a specialist firm.

Are you a Master's student of Business Law and interested in this law firm? Sign up by sending an e-mail with your resume to adrem@magisterjft.nl.

Lees meer
18
04

Magister JFT | Juribes: Escape Room

Heb je ook een ontsnapping aan het studeren nodig? Toe aan een leuke afleiding? Wat is leuker dan een escape room uitproberen? Op 18 april gaan we een escape room doen bij de voltage. Koop snel je kaartje want er is een beperkt aantal mensen dat mee kan!

Lees meer
25
04

Meet the Company: Magister JFT | E-Law visits Europol

Op 25 April 2019 brengen wij met Magister JFT | E-Law een bezoek aan Europol! Werknemers van Europol zullen ons het een en ander vertellen over hoe deze internationale organisatie in elkaar steekt, waar de organisatie voor staat en wat zij doen. Hierna zullen wij genieten van een lunch waarbij het mogelijk is om persoonlijk in contact te komen met werknemers van Europol. Wil jij hier graag bij zijn? Meld je dan nu aan!

WANNEER: 25 april 2019
HOE LAAT: 11.00 uur
WAAR: Den Haag
AANMELDEN: voor 28 maart 2019
DEADLINE VOOR AFMELDEN: 28 maart 2019

AANMELDEN:
Stuur een mailtje naar elaw@magisterjft.nl. Vermeld hierin het volgende:
1. Voor- en achternaam
2. Telefoonnummer
3. Identiteitskaart of paspoort nummer

Lees meer
02
05

Gala 2019

Het mooiste feest van het jaar staat weer op de planning: het Gala der Magister JFT!

Het feest zal plaatsvinden op donderdag 2 mei 2019 in de prachtige villa Philharmonie aan de Oude Goirlese Weg te Tilburg. Tijdens deze avond kunnen jullie van 21:00 tot 02:00 onbeperkt genieten van bier, wijn, fris en hapjes.

Zorg dat je vanaf de start van de kaartverkoop (22 maart) snel je kaartje koopt via de webshop en daarmee profiteert van de voordelige Early-bird prijs. Bovendien is het voor elk lid ook mogelijk om je date mee te nemen die geen lid is van Magister.

De dresscode is White Tie, waarbij we de dames verwachten in een lange robe. Voor de mannen is het rokkostuum niet verplicht.

Zorg dat jij er bij bent, want het belooft een schitterend feest te worden!

Lees meer
10
05

Batavierenrace 2019

Wil jij meedoen aan ‘s werelds grootste estafetteloop en hét studentensportevenement van het jaar? Ook dit jaar doet Magister JFT weer mee aan de nu al 47e editie van de Batavierenrace op 10 en 11 mei!
Met een ploeg renners wordt ‘s nachts vanuit Nijmegen gestart en 175 kilometer later komen we tegen het einde van de middag aan op de Universiteit van Twente in Enschede. De ronde bestaat uit 25 etappes die tussen de 3 en 10 kilometer liggen, dus ieder niveau is welkom! Deelnemers worden begeleid door een ploeggenoot die naast de loper fietst, dus je loopt nooit alleen.
Eenmaal aangekomen op de Universiteit van Twente zal de loop uiteraard worden afgesloten met het grootste studentenfeest in de Benelux, waar tot in de vroege uurtjes kan worden doorgefeest!
Ben je geïnteresseerd om mee te doen, of wil je graag meer informatie? Stuur dan een mailtje naar sport@magisterjft.nl!

Lees meer