19
10

Lezing Coldcases

“Cold Case Kralingse Bos-moorden: 22 jaar nadat er twee roofmoorden plaats hadden gevonden in het Kralingse Bos werd er door de politie alsnog een verdachte aangehouden door een doorbraak in het DNA-onderzoek”.

Ben jij benieuwd hoe het Cold Case-team bij deze zaak ter werk is gegaan, en lijkt het je interessant om meer te weten te komen over Cold Cases in het algemeen? Dan is dit je kans! Op donderdagavond 19 oktober a.s. organiseert Magister JFT | Livius een lezing over Cold Cases. Deze lezing zal verzorgt worden door Katja van der Maas, tot voorkort de landelijke Cold Case Officier van Justitie. Zij zal ons alles kunnen vertellen over Cold Cases, en daarnaast was zij ook de Officier van Justitie bij de Kralingse Bos-moorden, dus ook over deze zaak zal uitgebreid verteld worden!

Lijkt jou dit interessant? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar livius@magisterjft.nl onder vermelding van je naam en telefoonnummer. Ben er snel bij, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen!

Lees meer
25
10

Café Jong Hout

Ben jij aan het eind van je studie aanbeland en klaar om jezelf op de kaart te zetten? Dan hebben wij goed nieuws! Het advocatenkantoor Houthoff Buruma organiseert in samenwerking met Magister JFT | Livius op woensdag 25 oktober 2017 het evenement ‘Café Jong Hout’. Ben je benieuwd naar de praktijkgroepen, wil je antwoord krijgen op al je vragen of werken aan je soft skills? Onder het genot van goede koffie maak je tijdens het evenement ‘Café Jong Hout’ informeel kennis met een aantal advocaten, een recruiter en het kantoor.

Het advocatenkantoor Houthoff Buruma staat in de Advocatie top 10 van de grootste kantoren in Nederland. Het kantoor opereert daarnaast op nationaal en internationaal niveau. Het evenement ‘Café Jong Hout’ begint om 10:30 uur en vindt plaats in een hotspot in het centrum van Tilburg.

Je kunt je aanmelden door vóór 15 oktober 2017 een e-mail te sturen naar livius@magisterjft.nl onder vermelding van je naam, telefoonnummer, studiejaar en CV. Er is maar plaats voor een beperkt aantal studenten, dus wees er snel bij!

Lees meer
31
10

Top Advocaat Gezocht

Op 31 oktober 2017 zal er een nieuwe editie van Topadvocaat Gezocht plaatsvinden! 

Op 31 oktober zal de eerste nationale editie van Topadvocaat Gezocht plaatsvinden. Tijdens deze wedstrijd nemen afgevaardigden van pleitgenootschappen uit het hele land het tegen elkaar op om de titel topadvocaat. De wedstrijd zal bestaan uit drie rondes. In elke ronde komen verschillende vaardigheden van de advocatuur aan de orde. Tijdens de eerste ronde vinden cliëntgesprekken plaats. In de tweede ronde staan onderhandelingen centraal. Na de lunch vindt de derde ronde plaats waarin deelnemers onvoorbereid gaan pleiten. Alle rondes worden beoordeeld door een jury bestaande uit docenten van Tilburg Law School en advocaten. Aan de hand van die beoordelingen worden de finalisten bekendgemaakt en zij pleiten in de finale tegen een advocaat.

 

 
Lees meer

Topadvocaat Gezocht biedt rechtenstudenten een uitstekende kans om belangrijke vaardigheden te ontwikkelen. Bovendien wordt voorafgaand aan de finale een interessante lezing gegeven door Mr. Robert Moszkowicz, wat het voor zowel deelnemers als publiek leerzaam en interessant maakt. Aanmelden kan door te mailen naar tag@magisterjft.nl. Ook voor vragen kun je altijd mailen naar dit adres.

06
11

Lustrum Magister JFT

Van 6 tot 11 november zal het 3e lustrum van Magister JFT plaats vinden. Meer informatie volgt later. 

Lees meer
09
11

Ouderdag TLS

Dit jaar zal het derde lustrum van Magister JFT plaatsvinden en dat willen we groots uitpakken door in de week van 6 tot en met 11 november verschillende activiteiten plaats te laten vinden. Één van deze activiteiten is de TLS Family Day en die zal plaatsvinden op 9 november vanaf 12.30 uur. 
Tijdens deze dag wordt er een dag voor jou en je ouders verzorgd op de campus. Met onder andere een hoorcollege, werkcollege, rondleiding etc. 
 

Lees meer
17
11

Magister JFT goes UNICEF

Ben je altijd al geïnteresseerd geweest in internationaal recht, in mensen rechten en
kinderrechten? Kom dan mee op vrijdag 17 november 2017 naar het hoofdkantoor van
UNICEF in Den Haag. We zullen deze dag een casus bespreken en we zullen een
noodhulpsimulatiespel doen met als setting Jordanië. De ochtend zal worden afgesloten met
een lunch in het centrum van Den Haag.

Deze dag wordt georganiseerd door Magister JFT | Global Law, Magister JFT | InterAct en
Magister JFT | E-Law. De gehele activiteit zal worden aangeboden in het Engels.
Lijkt het je leuk om mee te gaan? Stuur dan een email met je naam en telefoonnummer naar
globallaw@magisterjft.nl

Lees meer
23
11

‘’Magister JFT | E-Law takes Capita Selecta to Brussels’

On Thursday the 23th of November Magister JFT | E-Law will visit the European Data Protection Supervisor, the European Parliament and the European Digital Rights Institution in Brussels. We will organize this day for Capita Selecta students and it will be in collaboration with TILT and prof. dr. E. Kosta. There is a limitation of space which means that the first 50 students that register and buy a ticket, will join the trip. Buy your ticket on the webshop and register by sending an email to elaw@magisterjft.nl with the following information: name, last name, identification document, ID/Passport Number, date of birth and nationality. More information will be provided by email.

Lees meer
29
11

Juridische Inhousedag DNB

Op 29 november 2017 organiseert Magister JFT | AD REM een Juridische Inhousedag bij De Nederlansche Bank (DNB).

Tijdens de Juridische Inhousedag bij DNB maak je kennis met het grensvlak tussen juridische werkzaamheden en het uitvoerend toezicht. Je gaat aan de slag met een case waarmee je als jurist bij DNB in aanraking kunt komen. Daarbij word je niet alleen uitgedaagd om je juridische kennis optimaal in te zetten, maar ook om, rekening houdend met de dynamische en complexe omgeving waarin DNB zich begeeft, een vertaalslag te maken naar de praktijk.

Ben jij een derdejaars bachelor- of (pre-)masterstudent en lijkt jou dit interessant? Meld je dan vóór 14 november aan. Inschrijven kan door een mail te sturen naar adrem@magisterjft.nl. Vermeld daarin je naam, telefoonnummer, studierichting, studiejaar en daarnaast dien je een (korte) motivatiebrief en recent CV in PDF-formaat aan te leveren.

Let op: DNB zal zelf op basis van de inschrijvingen een selectie maken.

Lees meer