20
02

Magister JFT | Juribes: Tweedaagse Excursie

Dit collegejaar zal de tweedaagse excursie van de Excursiecommissie van Magister JFT | Juribes plaatsvinden op woensdag 20 en donderdag 21 februari 2019. Dit jaar staat de excursie in het teken van het thema ‘veiligheid’. We zullen verschillende Europese instellingen gaan bezoeken op de desbetreffende plek die over enkele dagen bekend gemaakt zal worden. Het precieze programma en de prijs zullen nog volgen. Save the date, want dit wil je niet missen!
 

Lees meer
22
02

Magister JFT | Global Law & Livius: International Criminal Court

Op vrijdag 22 februari gaan Magister JFT l Global law en Magister JFT l Livius samen een bezoek brengen aan the International Criminal Court in den Haag. Daar zullen we een kleine tour door het gebouw van de ICC geven en later een kijkje nemen bij de Ongwen zitting. Deze zitting gaat over meneer Onwhen die 70 misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmidaden in Oeganda op zijn naam heeft staan. Wil jij de ICC samen met ons bezoeken? Stuur dan een email naar: livius@magisterjft.nl

Lees meer
25
02

Bierfiets

Zit jij ook al uren in de boeken en ben je stiekem al aan het uitkijken naar het volgende evenement waarbij je weer met je vrienden de nodige pilsjes kan drinken, dan hebben wij goed nieuws voor je. De sportCie heeft iets leuks op de planning staan. Nu denken jullie natuurlijk meteen aan bootcamp in de kou, afgemat worden in de sportschool of zweten tijdens het wekelijkse spinninguurtje, maar omdat we al gezwoegd hebben tijdens de tentamens, is het nu tijd voor ontspanning en zijn we tot een goed compromis gekomen: fietsen en bier drinken.

Op 25 februari zullen we met een bierfiets Tilburg onveilig gaan maken. Onder het genot van onbeperkt bier en leuke hitjes zullen we een tour maken door onze prachtige stad en kun je genieten van al het moois dat Tilburg te bieden heeft. We zullen deze avond eindigen in de L!VE. Wees er snel bij want er zijn maar een aantal plekken beschikbaar en OP=OP. Wil je dit ook niet missen, zorg dan dat je op tijd je kaartje bemachtigt! Een kaartje is slechts 22.50 inclusief twee uur onbeperkt bier. Woensdag 5 december om 12:00 uur zal de kaartverkoop van start gaan. Zorg dat je er op tijd bij bent!

Tot dan en succes met de tentamens!

Lees meer
25
02

Soft Skill Week

This event will be in Dutch!

Tijdens de Soft Skill Week (25-27 februari) krijg jij de kans om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de Juridische Bedrijvendagen. Het programma is zo samengesteld, dat jij de skills traint waarmee jij de JBT verovert.

25 februari 14:30 - 17:00
Het kantoor HVG Law geeft een training in social styles. Leer meer over communicatie- en gedragsstijlen tijdens deze interactieve training. Het Social Styles Model is een simpel en praktisch instrument om verschillende communicatiestijlen te begrijpen. Ontzettend leerzaam en toepasbaar in het (werkende) leven!

26 februari 15:00 - 17:00
Born Legal verzorgt de interactieve lezing “Ik word advocaat! Maar hoe/waar/wat?”. Vragen die aan bod komen zijn onder andere: “Hoe ziet de opleiding van de NOvA er uit?” en “Wat zijn de verschillen tussen een groot/klein/niche kantoor?”.

27 februari 13:00 - 17:00 (10 minuten per persoon)
Tot slot laat je je CV of LinkedIn checken door de Career Services Officer van Tilburg Law School. Zij geeft je de tips die je nodig hebt om jezelf te professionaliseren. Daarnaast is hier de mogelijkheid om een goede foto voor je CV te laten maken.

Meld je snel aan via de volgende link: https://goo.gl/forms/xOVBmeIuoxFZXQWT2 en houd dit Facebook evenement in de gaten voor meer informatie over de afzonderlijke trainingen!

Lees meer
26
02

Magister JFT | Juribes: Dine&Discuss

SAVE THE DATE

Hou je agenda vrij, want op 26 februari organiseert De Carrière Commissie van Magister JFT Juribes een Dine&Discuss! Onder het genot van een heerlijk diner zullen wij op informele wijze in gesprek gaan met interessante gasten uit het bestuurskundig werkveld. Aansluitend aan het diner zal er een netwerk borrel plaatsvinden. Wil jij je netwerk verrijken en je carrière perspectief verbreden? Dan wil je deze avond niet missen!

Zet je snel op aanwezig en houd deze pagina in de gaten voor meer info over de kaartverkoop en details. De gasten worden in de komende weken bekend gemaakt!

Lees meer
28
02

Magister JFT | AD REM: Recruitment Lunch Boels Zanders Advocaten

Op donderdag 28 februari organiseert Magister JFT | AD REM een recruitmentlunch met BoelsZanders Advocaten. Deze zal plaatsvinden in Villa Pastorie. Boels Zanders is een commercieel advocatenkantoor met meer dan 70 advocaten, totaal ruim 125 medewerkers. Vanuit de vestigingen Eindhoven, Venlo en Maastricht voert Boels Zanders Advocaten zowel een nationale als grensoverschrijdende praktijk. Cliënten zijn MKB en grootbedrijf, (semi) overheid en non-profit en ondernemers. Boels Zanders staat landelijk in de top 30 en is het grootste kantoor van Zuid Nederland. Kernwaarden zijn ambitie, kwaliteit, cliëntgerichtheid en samenwerking.

Als dit interessant klinkt, kun je je aanmelden door een mailtje te sturen aan adrem@magisterjft.nl. Stuur met je aanmelding je CV mee!

Lees meer
28
02

Pre Carnaval Party

Wil jij goed voorbereid zijn op Magistercarnaval 2019? Zorg dan dat je op donderdag 28 februari tussen 22:00 en 23:30 al langs café Brandpunt komt! Magisterleden kunnen hier dan – op vertoon van hun UVT kaart mét Magistersticker – brandpuntmunten kopen voor slechts €1,80 per stuk. Deze zijn de gehele carnaval én daarna te besteden bij onze stamkroeg. En alsof dat nog niet genoeg is, luiden we die donderdagavond vervolgens met z’n allen carnaval in! Voor Magistercarnaval op vrijdag zijn ook de welbekende schrapkaarten te koop via onze webshop, wees snel want op = op! We hopen jullie allemaal daar te zien, alaaf!!

Lees meer
01
03

Magistercarnaval 2019

Op vrijdag 1 maart vindt het jaarlijkse Magistercarnaval weer plaats in Café Brandpunt. Vanaf 15:00 tot in de late uurtjes ben je van harte welkom om carnaval te vieren met al je Magister JFT vrienden. Goedkope schrapkaarten - 15 euro voor 10 bier of 10 schrobbelèr - zijn verkrijgbaar via onze webshop: shop.magisterjft.nl. Alaaf en tot dan!
 

Lees meer
11
03

Magister JFT | Juribes & sv Collegium: Pub Debate

Op 11 maart zal Magister JFT | Juribes in samenwerking met sv Collegium uit Den Bosch en de Provincie Brabant een kroegdebat organiseren rondom de Provinciale verkiezingen. Meer informatie volgt…
 

Lees meer
12
03

Magister JFT | Juribes x Serve the City: Koken met Vluchtelingen

Op dinsdag 12 maart organiseert de GoDoCo een activiteit in samenwerking met Serve the City en een vluchtelingencentrum. Vanaf 17:00 uur zijn we welkom bij het vluchtelingencentrum aan de Stationsstraat en zullen we samen met twintig vluchtelingen gaan koken. We verdelen de groep vluchtelingen en vrijwilligers over twee gangen. Omdat de meeste vluchtelingen de Nederlandse taal niet zullen beheersen, zullen we het recept op een leuke manier communiceren. We willen er een gezellige avond van maken onder het genot van onze zelfgemaakte gerechten!
Lijkt jou dit leuk? Meld je dan nu aan via godoco@magisterjft.nl.

Lees meer
14
03

Magister JFT | Livius: Lecture Niels Dorrestein

Het is een zaak die ons land al jaren in zijn greep heeft; de vermissing, verkrachting en dood van Anne Faber in september 2017. Na lang zoeken werd duidelijk dat de eerder veroordeelde Michael P. de dader is van deze misdrijven. Een golf van ongeloof, verdriet en verontwaardiging ging door het land. Na een lang proces deed de rechtbank te Utrecht op 17 juli jl. uitspraak in deze zaak. P. werd veroordeeld tot een celstraf van 28 jaar en tbs met dwangverpleging. Daarop hebben de advocaten van P. aangekondigd om in hoger beroep voor strafvermindering te pleiten.

Met trots presenteren wij een lezing van Niels Dorrestein, advocaat van Michael P. en werkzaam bij Dupliq advocaten. Op 14 maart zal hij spreken over de strafrechtpraktijk en onderwerpen als ons TBS-systeem uitlichten. Wil jij verzekerd zijn van een plekje bij deze lezing? Meld je dan snel aan door een mailtje te sturen naar livius@magisterjft.nl!

Lees meer
05
04

Reis binnen Europa: Sofia en Boekarest

Ook dit jaar zal Magister JFT weer 2 prachtige plaatsen binnen Europa bezoeken. We zullen namelijk afreizen naar Sofia (Bulgarije) en Boekarest (Roemenië).
Deze geweldige reis zal plaatsvinden van 5 april tot en met 14 april. En voor slechts 399,- kan jij mee!

We zullen hier activiteiten gaan ondernemen die voor zowel rechtenstudenten als bestuurskundestudenten interessant zijn. Ook zal er genoeg vrije tijd zijn om de stad te verkennen en zullen we voor de liefhebbers uiteraard ook het uitgaansleven gaan ontdekken.
 

Lees meer
05
04

Reis buiten Europa: Singapore en Kuala Lumpur


Deze 10 daagse reis buiten EU wordt een onvergetelijke ervaring met heel veel afwisseling. We combineren de mooie steden van Singapore en Kuala Lumpur met de natuur van Maleisië. Dus naast een stadstour, zoeken we ook een olifanten opvang en één van de stranden op. We gaan spectaculaire en culturele plekken bezoeken, zoals het Marina Bay hotel, tempels en moskeeën. Natuurlijk is er ook ruimte voor vrije tijd, shoppen en een drankje. Dus voor ieder wat wils! Heb je zin om dit mee te maken met een gezellige groep? Dan kost de reis €999,- wat het meer dan waard zal zijn. 

Lees meer
18
04

Meet the Company: Magister JFT | AD REM visits RESOR

On April 18th, Magister JFT | AD REM will pay a visit to the law firm RESOR. The core activities of this firm consist of advisory and legal proceedings for complex, often cross-border transactions and large-scale restructurings. The team consists of specialists with a broad knowledge of corporate, company and insolvency law. So a visit to RESOR is an excellent opportunity for Master's students of Corporate Law to learn more about such a specialist firm.

Are you a Master's student of Business Law and interested in this law firm? Sign up by sending an e-mail with your resume to adrem@magisterjft.nl.

Lees meer
10
05

Batavierenrace 2019

Wil jij meedoen aan ‘s werelds grootste estafetteloop en hét studentensportevenement van het jaar? Ook dit jaar doet Magister JFT weer mee aan de nu al 47e editie van de Batavierenrace op 10 en 11 mei!
Met een ploeg renners wordt ‘s nachts vanuit Nijmegen gestart en 175 kilometer later komen we tegen het einde van de middag aan op de Universiteit van Twente in Enschede. De ronde bestaat uit 25 etappes die tussen de 3 en 10 kilometer liggen, dus ieder niveau is welkom! Deelnemers worden begeleid door een ploeggenoot die naast de loper fietst, dus je loopt nooit alleen.
Eenmaal aangekomen op de Universiteit van Twente zal de loop uiteraard worden afgesloten met het grootste studentenfeest in de Benelux, waar tot in de vroege uurtjes kan worden doorgefeest!
Ben je geïnteresseerd om mee te doen, of wil je graag meer informatie? Stuur dan een mailtje naar sport@magisterjft.nl!

Lees meer