Kantoorprofielen

Linklaters

Amsterdam

Linklaters is een advocatenkantoor dat wereldwijd toonaangevende bedrijven, financiële instellingen en overheden adviseert bij belangrijke, complexe, grensoverschrijdende transacties en projecten. 

Lees meer

Linklaters heeft 26 kantoren in internationale zaken- en financiële centra. In Amsterdam zijn we gevestigd vanaf 1999 en zijn we sinds 2003 sterk gegroeid. Op dit moment werken er bij Linklaters in Amsterdam 60 advocaten, fiscalisten en notarissen, met name op het gebied van financieel- en ondernemingsrecht. Daarnaast is het kantoor in Amsterdam actief op het gebied van litigation, mededingingsrecht, employment en heeft het een notariële en fiscale praktijk.

Advocaat-stagiaire

Ben jij een commerciële, out of the box denkende teamplayer met drive? Dan zijn wij op zoek naar jou. Wij hebben altijd vacatures voor advocaat–stagiaires.

Als je meer wilt weten over de inhoud van ons werk en de dagelijkse gang van zaken, kun je onze website raadplegen waar onze stagiaires en advocaten vertellen over hun ervaring bij Linklaters.

Stage

Wij zijn altijd op zoek naar student-stagiaires. Een stage (studentenstage) is een uitgelezen kans om de ins en outs van Linklaters te leren kennen. Je maakt kennis met de dagelijkse gang van zaken op kantoor en je hebt toegang tot alle kennis die hier is opgeslagen in de vorm van databanken en bovenal tot de kennis en ervaring van de advocaten die bij ons werken. En belangrijker nog is dat je aan den lijve kunt ervaren of werken in een internationale praktijk iets voor jou is. 

Global Summer Students Programme

Ieder jaar in augustus organiseert Linklaters voor studenten uit de hele wereld een programma van twee weken op het hoofdkantoor in Londen. Tijdens deze twee weken ervaar je hoe het is om te werken in een internationale ambiance met mensen uit verschillende landen en jurisdicties en maak je kennis met ons kantoor, onze cultuur en baanbrekende deals.

Door middel van discussies, oefeningen en rollenspellen krijg je een goed beeld van de praktijk van Linklaters. Daarnaast is er een uitgebreid sociaal programma, waarin je elkaar en Londen (nog) beter leert kennen.


Informele kennismaking

Wil je op een informele manier kennismaken met Linklaters? Onder het genot van een kopje koffie met een van onze advocaten, kun je altijd op een informele manier kennismaken met ons kantoor. Hierdoor kun je meer te weten komen over de verschillende praktijken en een beetje van de sfeer proeven. 

Interesse

Ben je geïnteresseerd in een stage of in het Global Summer Students Progamma bij Linklaters of wil je solliciteren naar de functie van advocaat-stagiaire, solliciteer dan via NLRecruitment@Linklaters.com of bel naar 020- 7996200.

Meer informatie vind je op www.linklatersgraduates.nl  

Adres: WTC Amsterdam-Zuidplein 180-1077 XV Amsterdam-Telefoon: 020 7996 200-Fax: 020 7996 300


Baker McKenzie

Werken op topniveau, terwijl je ondertussen zeeën van vrije tijd hebt is een onmogelijke combinatie. Wie bij een toonaangevend advocatenkantoor werkt, investeert in zichzelf. En daarvoor moet je keuzes maken. Dat wil niet zeggen dat je dan geen sociaal leven meer hebt. We zouden haast zeggen: integendeel. Je ontmoet bij ons bijzondere mensen en je begeeft je in een interessante wereld. Na een enerverende dag bij Baker & McKenzie is de ontspanning des te groter en verdiend. 

Lees meer

Baker & McKenzie is altijd op zoek naar nieuw talent. Bij ons ligt de lat hoog. Als veelbelovend advocaat, kandidaat-notaris of fiscalist start je bij Baker & McKenzie in een van onze gespecialiseerde praktijkgroepen. Je werkt direct aan belangrijke, vaak internationale dossiers. En je hebt veel contact met cliënten. Op deze manier bouw je in no time ervaring op. 


Wij bieden studenten verschillende mogelijkheden om kennis te maken met ons kantoor, de praktijk, onze mensen en de sfeer aan de Amsterdamse Zuidas. Zo kun je natuurlijk bij ons student-stage lopen, maar ook kun je een bezoek brengen met je studievereniging. 

The Baker Sessions
Eén van onze vaste activiteiten zijn The Baker Sessions. Samen met anderen ga je aan de slag met realistische business cases. Bijzondere zaken waarvoor je naast juridische knowhow, óók gezond verstand nodig hebt én commercial sense. De courses worden vanuit een praktijkgroep georganiseerd. 

Investeren in ontwikkeling
Niet alleen je vaktechnische ontwikkeling, maar ook persoonlijke en commerciële skills plus zaken als leiderschap zijn belangrijk voor een goede advocaat. Hiervoor heeft Baker & McKenzie een eigen opleidingsprogramma: The Baker Acedemy. Het resultaat is dat je een allround professional wordt, die ook buiten het wetboek denkt.
 

Wij vinden het belangrijk dat je je bij ons thuis voelt, je aangetrokken voelt tot onze stijl en manier van werken. Wil je met ons in gesprek? Dan maken we daar graag tijd voor. Breng een bezoek aan onze website en schrijf je in voor één van onze activiteiten. We kijken er naar uit je te ontmoeten! 


Allen & Overy

Embrace the unexpected

Onverwachte kansen en problemen komen steeds vaker op de weg van nationale en internationale ondernemingen, onze cliënten. En daarop willen ze snel en effectief kunnen reageren. Daarom is bij ons - naast een hoog kwaliteitsniveau - creativiteit erg belangrijk. Onverwachte gebeurtenissen vragen om onverwachte oplossingen. Bijna even belangrijk vinden we humor, lef en een hecht teamgevoel. Iets voor jou? Kijk op werkenbijallenovery.nl

Lees meer


Clifford Chance

Together we are Clifford Chance

Wat Clifford Chance anders maakt? Een écht internationaal netwerk, een unieke sfeer en de beste opleiding via de Law Firm School en The Academy. Je vindt ons in een monumentaal pand in hartje Amsterdam, waar we je in drie jaar tijd opleiden tot een advocaat van wereldniveau.

Lees meer
Kantoor:  Clifford Chance
Locatie:  Amsterdam
Vestigingen:  36 kantoren in 26 landen
Wereldwijd:  6200 medewerkers, waarvan 3400 advocaten
Amsterdam:  320 medewerkers, waarvan 154 advocaten, notarissen en  fiscalisten
Praktijkgroepen:   

 

 Finance & Capital Markets 

 Corporate

 Litigation & Dispute Resolution / IP

 Tax, Pensions & Employment

 Notary

Opleiding:  Law Firm School & The Academy
Student-stage:  8 weken, full time, op praktijkgroep van voorkeur
Scriptie-stage:  Mogelijk na afronding student-stage
Paralegal / Werkstudent:  Mogelijk na afronding student-stage
Masterclasses:   

 Select Class ( in de maand mei)

 Best of Both Worlds (in de maand november)

Inhousedagen:  

 Legal Lunch Lounge (iedere eerste maandag van de maand)

 STEP In-house

Website:     ontdekcliffordchance.nl / wordadvocaatstagiair.nl
Contact:      

 recruitment.amsterdam@cliffordchance.com 

+31-20-7119700

Clifford Chance
Bij Clifford Chance werken wereldwijd 3400 advocaten verspreid over 36 kantoren in 26 landen. Wij bieden internationaal juridisch en zakelijk advies, op basis van specialistische lokale kennis. Op ons kantoor in Amsterdam werken ongeveer 154 advocaten, notarissen en fiscalisten aan transacties en opdrachten voor (inter)nationale ondernemingen en financiële instellingen. We streven ernaar juridische dienstverlening te bieden van de allerhoogste kwaliteit. Daartoe beschikken we over de secties Finance & Capital Markets, Corporate, Employment & Pensions, Litigation & Dispute Resolution, Tax en het Notariaat.

The Academy
Werken bij Clifford Chance betekent op scherp staan om het beste uit jezelf te halen, jezelf continu uitdagen en met niet minder dan het beste tevreden zijn. De persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers staat daarbij centraal binnen onze wereldwijde organisatie. Je wordt opgeleid tot meer dan alleen advocaat. En daar helpen we je bij. Sinds 2000 beschikken wij over ons eigen internationale opleidingsinstituut: The Clifford Chance Academy. The Academy verzorgt wereldwijd inhoudelijke en competentiegerichte trainingen. Onze medewerkers hebben daarmee toegang tot een uitgebreid nationaal en internationaal trainingsprogramma dat ze niet alleen een basis biedt voor de Nederlandse rechtspraktijk, maar ook voor bijvoorbeeld de grensoverschrijdende transacties. Veel van de trainingen vinden verspreid over Europa plaats, waardoor je regelmatig enkele dagen in het buitenland verblijft en buitenlandse kantoorgenoten ontmoet met wie in de praktijk veel wordt samengewerkt.
Clifford Chance is per 1 september 2013 ook aangesloten bij de Law Firm School.

Internationale samenwerking
Als beginnend advocaat bij Clifford Chance maak je deel uit van (inter)nationale teams die, afhankelijk van de zaak, steeds wisselend zijn van samenstelling. Doordat er veel aan grensoverschrijdende transacties wordt gewerkt, heb je vanaf het begin intensief contact met je collega's uit de diverse secties en van verschillende Clifford Chance kantoren wereldwijd. Bovendien deel je een kamer met een (senior) advocaat of partner, wat de samenwerking en kennisuitwisseling onderling ten goede komt. Daarnaast bevordert het de teamgeest en de open werksfeer op kantoor.

Mogelijkheden
Wij zijn doorlopend op zoek naar talentvolle advocaat-stagiaires, fiscalisten en notarissen. Flexibiliteit, gedrevenheid en een pragmatische instelling zijn eigenschappen die je daarbij binnen ons kantoor goed van pas komen. Wil jij deel uitmaken van de top van de internationale advocatuur en werken aan spraakmakende deals? Heb je de drive om het beste uit jezelf te halen, jezelf continu uit te dagen en te ontwikkelen? Kom dan kennismaken!

Ontdek Clifford Chance
Wij komen graag in contact met ambitieuze studenten die zich willen oriënteren op de carrièremogelijkheden binnen ons kantoor. Het hele jaar door organiseren wij activiteiten om met studenten in contact te komen die zich willen oriënteren op de carrièremogelijkheden binnen ons kantoor.
Zo organiseren wij iedere eerste maandag van de maand een informele lunch: de Legal Lunch Lounge. In november organiseren wij samen met de Rabobank een tweedaagse masterclass, Best of Both Worlds, en in mei organiseren wij onze driedaagse internationale masterclass de Select Class. Daarnaast bieden wij studenten de kans om tijdens een student-stage in 8 weken de internationale advocatuur te ontdekken in al haar facetten.

Contact
Wil je meer weten over de mogelijkheden binnen ons kantoor of je aanmelden voor een van onze evenementen? Bezoek dan onze website ontdekcliffordchance.nl of neem contact op met een van onze recruiters via (020) 711 9700 of recruitment.amsterdam@cliffordchance.com.

We hopen je binnenkort op een van onze evenementen te ontmoeten!


De Nederlandsche Bank

24/7 op het scherp van de snede

Bij De Nederlandsche Bank werken we continu om de financiële zekerheid van miljoenen Nederlanders te beschermen. Op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door toezicht te houden op financiële instellingen, zodat je veilig kunt blijven lenen en sparen. En om ervoor te zorgen dat pensioenen kunnen worden uitbetaald. 

Lees meer

Professionaliteit vs. respect
Om ons werk goed te doen, moeten we naar buiten toe zakelijk zijn. We nemen onze verantwoordelijkheden en werken samen op nationaal en internationaal niveau. Hetzelfde geldt eigenlijk op onze werkvloer. We vinden het belangrijk dat je achter je keuzes staat en ze kunt verdedigen. Collega’s behandel je met respect, maar je durft ze ook aan te spreken op hun gedrag en resultaten. Want je wilt samen groeien en nog beter worden.

We hebben jou nodig
Of je nu stage loopt, trainee bent of als starter je eerste risicoanalyses maakt: wat je kunt en wie je bent is voor ons altijd even belangrijk. Je kunt hier op je eigen manier het verschil maken in het zenuwcentrum van onze economie. Daarvoor krijg je veel verantwoordelijkheden en werk je op het scherp van de snede. Dat wil niet zeggen dat we alleen de allerslimsten zoeken. Slim zijn zegt ons namelijk niet zo veel zonder inzet, mentaliteit, creativiteit en daadkracht.

Ontwikkel je talent en kennis
Als je bij ons aan de slag wilt, stellen we hoge eisen. Dat wil niet zeggen dat je hoogtepunt al is bereikt. Bij ons kun je jezelf verder verdiepen en verbreden. Tenminste, als je zelf die inzet en drive toont. Zo kun je je eigen opleidingstraject uitstippelen en deelnemen aan verschillende leertrajecten van de DNB Academie en binnen het Europees Stelsel van Centrale Banken.

Voor wat hoort wat
En dan bedoelen we niet alleen je salaris, 13e maand en vakantiegeld, maar ook flexibiliteit in je werktijden en alle andere faciliteiten die horen bij het nieuwe werken. Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een collectieve zorgverzekering en een uitstekende pensioenregeling. Ook kun je gebruik maken van onze interne sportfaciliteiten.

Traineeship: leer ons van binnenuit kennen
Net afgestudeerde professionals in spe krijgen de kans om tijdens ons traineeship van twee jaar ongelooflijk veel te leren. Je duikt meteen in het diepe, werkt mee aan projecten en gaat inhoudelijk aan de slag. Je leert de Nederlandsche Bank van binnenuit kennen, terwijl jij het allerbeste uit jezelf haalt.

Van stage tot afstuderen

Ook als student ben je welkom. Verschillende afdelingen binnen DNB bieden meeloop- en afstudeerstages aan. Vind je op onze site geen stageplek die je aanspreekt, maar heb je wel een interessante opdracht geformuleerd, laat het dan weten. We staan altijd open voor goede eigen initiatieven. Als het kan helpen we je verder en zorgen we ervoor dat je bij ons aan de slag kunt.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met onze campus recruiters via 020-5242187 of mail naar campusrecruitment@dnb.nl. Op werkenbijdnb.nl lees je meer over het traineeship, onze vacatures, stageplekken en evenementen. Daar kun je ook online solliciteren.’


Freshfields

Freshfields Bruckhaus Deringer geldt wereldwijd als één van de meest toonaangevende internationale advocatenkantoren. Cliënten schakelen ons in voor juridische dienstverlening op het allerhoogste niveau. We zijn ambitieus en altijd op zoek naar mensen die niet tevreden zijn met 90% en juist díe extra stap willen zetten voor het beste resultaat. Uiteraard met een gezonde dosis relativeringsvermogen en ‘sense of humour’. Daarnaast verwachten wij dat je onder meer flexibel, stressbestendig en creatief bent, maar ook over een ‘global mindset’ beschikt. Ons favoriete selectiecriterium is dan ook: ‘excellent, and not too serious’.

Lees meer

Freshfields Amsterdam: groot en klein tegelijk

Wereldwijd werken circa 2.500 advocaten, fiscalisten en (kandidaat-) notarissen bij ons. In Amsterdam zijn we met ruim 90 juristen een internationaal en overzichtelijk kantoor. We willen tot de beste kantoren behoren met behoud van onze huidige omvang. Onze praktijkgroepen richten zich op de advies-, transactie- en procespraktijk ten behoeve van nationale en internationale ondernemingen, financiële instellingen en investeerders.

  • Praktijkgroepen
  • Antitrust, Competition and Trade
  • Corporate (incl. Notariaat)
  • Dispute Resolution
  • Employment, Pensions and Benefits
  • Finance
  • Intellectual Property / Information Technology
  • Tax

Wat mag je verwachten?

Kiezen voor Freshfields betekent, kiezen voor een uitdagende, plezierige en informele werkomgeving. Een omgeving waarin je jezelf snel kunt ontwikkelen en je eigen verantwoordelijkheid voor cliënten kunt nemen. Als associate werk je direct volwaardig mee in je praktijkgroep. Jouw loopbaan kan, afhankelijk van je voorkeur, binnen iedere praktijkgroep beginnen. Een sectiewissel is mogelijk, maar niet verplicht.

Stages

Een studentstage is een ideale oriëntatie. Als studentstagiair zit je bij een ervaren medewerker op de kamer en draai je volledig mee in onze dagelijkse praktijk. Op deze manier krijg je een goed beeld van de aard en de inhoud van het werk. Daarnaast is het mogelijk bij een aantal van onze praktijkgroepen als werkstudent aan de slag te gaan.
Naast de studentstage en het werkstudentschap organiseren wij ieder jaar een internationaal stageprogramma: Freshfields Connect. Als Connectstagiair loop je zes weken stage op ons kantoor te Amsterdam en vervolgens vier weken stage bij één van onze andere kantoren in het buitenland.

Ben jij ‘excellent, and not too serious’? Informeer dan bij één van onze recruiters naar de stagemogelijkheden.

Contact

Voor vragen of meer informatie over solliciteren / stages:

Saskia Hoeneveld, Recruiter

Voor vragen of meer informatie over stages / evenementen:

Lydia Stolte, Graduate Recruiter


Loyens & Loeff

Loyens & Loeff is een onafhankelijke dienstverlener, gespecialiseerd in juridisch en fiscaal advies aan ondernemingen, financiële instellingen en overheden. De intensieve samenwerking tussen advocaten, belastingadviseurs en notarissen maakt Loyens & Loeff uniek in de Benelux. Daarnaast is Loyens & Loeff vertegenwoordigd in de belangrijkste financiële centra van Europa, Azië en de Verenigde Staten. 

Lees meer

Mogelijkheden voor studenten
Loyens & Loeff biedt derde- en vierdejaars studenten Nederlands recht de mogelijkheid om een nationale of internationale stage te lopen. Onze stages duren twee maanden. Indien je kiest voor een internationale stage, loop je een maand mee in een van onze Nederlandse vestigingen. De tweede maand breng je door in een van onze buitenlandse kantoren. Tijdens een stage draai je volledig mee in onze praktijk. Zo ga je vanaf de eerste dag aan de slag met interessante rechtsvragen, woon je cliëntbesprekingen en zittingen bij en neem je deel aan diverse trainingen, cursussen en sociale activiteiten. Voor getalenteerde studenten heeft Loyens & Loeff een speciale studiebeurs. Deze beurs biedt je de mogelijkheid om een jaar in het buitenland te studeren. Daarnaast organiseren wij verschillende business courses en is het mogelijk nader kennis te maken met ons kantoor door middel van een kantoorbezoek en tentamentrainingen. 

L&L Academy voor starters
Wij realiseren ons dat de dagelijkse praktijk binnen de bedrijfsjuridische dienstverlening verschilt van wat je op de universiteit hebt geleerd. Om de omschakeling van theorie naar praktijk zo soepel mogelijk te laten verlopen, heeft ons kantoor voor beginnende advocaat-stagiaires, fiscalisten en kandidaat-notarissen een speciale opleiding in het leven geroepen: de Loyens & Loeff Academy. Hierin bieden wij onze nieuwe medewerkers een praktijkgericht introductieprogramma. Na de Academy volgen startende medewerkers de beroepsopleiding die aansluit bij hun beroepsgroep. De advocaat-stagiaires nemen tevens deel aan de Law Firm School. Gedurende het gehele jaar kun je bij ons solliciteren voor de functie van advocaat-stagiaire. 

Solliciteren
Wil je nader kennismaken of solliciteren? Neem dan contact op met Florine Hibbel via het telefoonnummer 020 578 5318 / 010 224 6518 of solliciteer via onze website www.loyensloeffacademy.com. 


AKD

AKD is een van de grootste kantoren van Nederland. We bestaan uit een hecht team van bevlogen advocaten, notarissen en belastingadviseurs. Stuk voor stuk aanpakkers en teamspelers. Met een no-nonsense mentaliteit en passie voor hun vak. Jij werkt graag in teamverband, met collega’s en cliënten. Bij een kantoor met korte lijnen, heldere taal en een efficiënte aanpak. Zo doen wij dat bij AKD.

Lees meer

Onze praktijk

We hebben kantoren in Amsterdam, Breda, Eindhoven, Rotterdam, Brussel en Luxemburg.

Circa 220 advocaten, notarissen en belastingadviseurs zijn werkzaam in de volgende praktijkgroepen:

•          Arbeidsrecht 

•          Bedrijfsfraude & Strafrecht

•          Belastingadvies

•          Bouw en Vastgoed

•          Europees en Mededingingsrecht

•          Finance & Structuring

•          IP & Technology

•          Litigation & Insolvency

•          M&A Contracting

•          Notariaat

•          Overheid en Onderneming

•          Transport & Energy

 

Ontwikkeling

De ontwikkeling van onze mensen vinden we enorm belangrijk. Natuurlijk kom je niet zomaar bij AKD binnen: we verwachten uitstekende studieresultaten, zelfstandigheid, ondernemerschap en een flinke dosis eigenheid. Maar als je eenmaal bij ons werkt, dan krijg je alle ruimte om je verder te specialiseren en je talenten te ontwikkelen. We bieden je hoogwaardige opleidingen, plus de nodige persoonlijke begeleiding.

Meer weten?

Als starter kies je bewust voor een Top 5-kantoor. Jouw frisse blik geeft de cliënt vaak een andere kijk op de zaak en je vecht graag voor jouw ideeën. Je hebt een uitgesproken mening, ook als het spannend wordt. Je houdt van aanpakken, no-nonsense en een steile leercurve. Sta je op scherp? Bel met Robin of Thaira op 088 253 53 86 of mail naar recruitment@akd.nl. Op www.werkenbijakd.nl vind je onze kennismakingsactiviteiten, een overzicht van de vacatures voor studenten en starters, en meer.


Lexence

Het echte werk

Lees meer

Kleine teams. Grote zaken.
Wanneer je aan het begin van je carrière staat, wil je graag weten welk kantoor het beste bij je ambitie- en ontwikkelingsniveau past. Bij Lexence geloven we in groei, maar niet in ‘hoe groter, hoe beter’. Wij zijn liever snel en efficiënt. Daarom werken wij in kleine teams met op elkaar ingespeelde specialisten. Advocaten en notarissen die altijd gericht zijn op het echte werk. Complexe zaken in vastgoed- en ondernemingsrecht.

Diepe kennis. Scherpe denkers.

Bij Lexence werken geen juristen die van alles een beetje verstand hebben. Onze advocaten en notarissen zijn specialisten. Altijd bezig met het echte werk. Scherpe denkers die concrete adviezen kunnen geven, omdat ze de business door en door kennen. Experts in vastgoed- en ondernemingsrecht, die samen met de cliënt willen werken aan de strakste deals.

Vastgoed- en ondernemingsrecht

Lexence is een relatief jong kantoor. Toch hebben onze advocaten en notarissen al een uitgebreide staat van dienst op onze specialismen: vastgoed- en ondernemingsrecht. Binnen deze twee specialisaties vallen onder meer transacties, notariaat, arbeidsrecht, litigation, financiering, huurrecht, property & asset management, omgevingsrecht en vastgoedontwikkeling.

Persoonlijk, onafhankelijk en internationaal

Bevlogen teams geleid door betrokken partners, in een onafhankelijk kantoor: dat kenmerkt Lexence. Met een internationale oriëntatie waar het zinvol is. Daarbij kiezen we bewust niet voor vaste alliantiepartners, maar voor samenwerking met de specialisten van het internationale juridische netwerk Meritas.

Verantwoordelijkheid en vrije tijd

Direct eigen verantwoordelijkheden voor startende juristen; dat vindt Lexence belangrijk. Dit betekent meewerken aan projecten zoals binnenstedelijke herinrichtingprojecten of het oplossen van ingewikkelde disputen tussen verhuurders en huurders. De work-life balance nemen we serieus. We werken hard en leveren kwaliteit. Maar vrije tijd is vrije tijd en daarvoor nemen we de tijd.  

Loopbaan

Bij Lexence zijn de carrièrepaden helder. Je kunt partner worden wanneer je de ambitie hebt, beschikt over de noodzakelijke kennis en ervaring én hebt bewezen daarnaast ook een goed ondernemer te zijn. Maar dit staat je vrij. De partners en medewerkers van Lexence begeleiden je en voorzien je van hun ervaring, naast de diverse opleidingen die je door de jaren heen zult gaan volgen. Zo kent Lexence een eigen opleidingsprogramma dat gericht is op vaardigheden: de Lexence Kennisladder. Een loopbaan bij Lexence bestaat niet alleen uit heldere carrièrepaden en goede begeleiding maar bevat ook uitstekende arbeidsvoorwaarden. Het goed belonen van de medewerkers is onderdeel van onze missie.

Studentstage

Het volgen van een studentstage is bij uitstek een mogelijkheid om te onderzoeken of jij en de advocatuur of het notariaat een goede match vormen. Gedurende 6 tot 8 weken word je betrokken bij de dagelijkse gang van zaken bij Lexence, in juridisch en sociaal opzicht. Hierbij kun je onder andere denken aan het bijwonen van zittingen en getuigenverhoren, het schrijven van notities en adviezen en aanwezigheid bij de jurisprudentielunches. Maar vergeet de kantoorborrels en diverse sociale activiteiten niet.
 

Wil je meer informatie over Lexence of wil je solliciteren? Kijk dan op www.werkenbijlexence.nl. Je mag ook contact opnemen met Stephanie Hamer, Recruiter, tel: (020) 5736 711.


Simmons & Simmons

Simmons & Simmons

Bij Simmons & Simmons werk je bij één van de grootste advocatenkantoren ter wereld, met legio mogelijkheden voor juristen met internationale ambities. Tegelijkertijd heeft Simmons & Simmons een nationale historie van 120 jaar in Nederland, waarin een stevig netwerk is opgebouwd van (inter)nationale cliënten. Bij Simmons & Simmons komt je talent dus altijd tot zijn recht, of je nou internationale ambities hebt, of dat je je liever richt op de Nederlandse markt.

Simmons & Simmons heeft in totaal 25 vestigingen in Europa, Azië en het Midden-Oosten, en wereldwijd 1500 mensen in dienst. Ons kantoor is gevestigd in het financiële hart van Nederland, aan de Zuidas in Amsterdam. Hier werken totaal 120 medewerkers waarvan 80 advocaten, (kandidaat-)notarissen en fiscalisten. 

Lees meer

Organisatie

We hebben de juiste omvang en opzet om een goede werkgever én dienstverlener te zijn: niet te klein, niet te groot, goed georganiseerd. Op ons kantoor wordt hard gewerkt en iedereen kan en moet laten zien wat hij of zij waard is. Er wordt samengewerkt in kleine, hechte nationale en internationale teams. Elk team bestaat uit unieke werknemers met diverse achtergronden. De werksfeer zegt veel over de normen en waarden van een kantoor. Onze uitstraling naar buiten is professioneel en zakelijk maar binnen het kantoor heerst een open en informele sfeer. Wij geloven in het delen van kennis en ervaring; daarom heeft bijvoorbeeld iedereen een kamergenoot, ook de partners.

Daarbij is niet alleen de sfeer een belangrijke factor, maar ook een goede balans tussen werk, opleiding en vrije tijd. Naast het werk worden er veel sociale activiteiten georganiseerd zodat je je collega´s ook buiten het werk beter kunt leren kennen. Zo hebben we een jaarlijks terugkerende zomerbarbecue en kerstfeest, maar ook diverse sportieve en maatschappelijke activiteiten.

Carrière

Als je je carrière bij ons start, werk je de eerste drie jaar als junior associate. Bij ons wissel je tijdens deze periode in principe niet van sectie. Persoonlijke ontwikkeling staat hoog in het vaandel. Er zijn daarom diverse Learning & Development trajecten. Een programma aan de Law Firm School maakt in ieder geval onderdeel uit van je opleiding als junior associate. Als kandidaat-notaris of fiscalist neem je deel aan de opleiding van de KNB of van de NOB.

Student-stage

Als je wilt, staat onze praktijk al tijdens je studie volledig tot je beschikking. Gedurende het hele jaar zoeken wij student-stagiaires. Een stage is de ideale manier om de advocatuur, de fiscale praktijk en het notariaat en Simmons & Simmons écht te leren kennen. Als student-stagiaire werk je samen met een team van advocaten en word je betrokken bij de lopende zaken. Je werkzaamheden bestaan uit jurisprudentie- en literatuuronderzoek en het leveren van een bijdrage aan alle lopende zaken. Je opdrachten krijg je vanuit het hele team. Je gaat ook mee naar zittingen of besprekingen en naar de wekelijkse sectie- en jurisprudentiebesprekingen. In de tweede maand van je stage verdiep je je in een specifiek onderwerp of vakgebied, waarover je aan het eind van je stage een presentatie geeft voor je praktijkgroep. En natuurlijk ben je welkom bij de wekelijkse kantoorborrels op vrijdagmiddag en bij andere activiteiten van kantoor.

Do you see the world like we do?

Ben jij benieuwd naar Simmons & Simmons? Kijk dan voor onze evenementen, vacatures en contactgegevens op www.werkenbijsimmons.nl


Bird & Bird

Bird & Bird is een internationaal advocatenkantoor waar advocaten, notarissen en fiscalisten juridische dienstverlening op topniveau combineren met diepgaande kennis van high tech en (gereguleerde) sectoren zoals: Technology & Communications, Energy & Utilities, Life Sciences en Media. Deze duidelijke sectorfocus is kenmerkend voor de manier waarop Bird & Bird haar cliënten bijstaat.

Bird & Bird heeft 27 vestigingen in 18 landen in Europa, Midden-Oosten, Azië en Australië. Het is een hecht netwerk van kantoren, waar onderling veel kennis wordt uitgewisseld en gedeeld. Wereldwijd werken er ruim 1100 juristen bij Bird & Bird. 

Lees meer

Den Haag

Ons Nederlandse kantoor is gevestigd in Den Haag. Hier zijn ongeveer 80 juristen werkzaam. Onze cliënten zijn grote en middelgrote ondernemingen in met name Europa, Azië en de Verenigde Staten. Bird & Bird is een full-service kantoor. Ons kantoor is ingedeeld in de volgende secties: TIME (Telecom Internet Media & Energie), IE, Ondernemingsrecht, Arbeidsrecht, Tax en Notariaat. 

Bird Academy

Bij Bird & Bird kies je als advocaat-stagiair zelf binnen welke sectie je werkzaam wilt zijn. Het is bij ons niet gebruikelijk om gedurende je advocaat-stage een sectiewissel te maken. Je krijgt een allround opleiding en je specialiseert je in het vakgebied van jouw voorkeur. Om ervoor te zorgen dat je voldoende kennis hebt om aan de slag te gaan met deze zaken, is er de Bird Academy.

Deze interne opleiding, die je volgt naast de beroepsopleiding, zorgt ervoor dat je kunt uitblinken op jouw vakgebied. Als advocaat werk je vervolgens binnen één of meerdere van de bovengenoemde sectoren waarin je je nader wilt verdiepen. Werken bij Bird & Bird doe je in teamverband, zowel binnen de Nederlandse vestiging als internationaal. 

Cultuur

De sfeer binnen ons kantoor wordt door onze medewerkers als informeel, open en dynamisch ervaren. De deuren staan bij ons altijd open en we lopen vaak bij elkaar binnen voor advies of overleg. Dat wij vaak in teams werken waarbij expertise vanuit verschillende secties samen komt, maakt de samenwerking extra interessant. 

Nader kennismaken

Wil jij een keer kennismaken met Bird & Bird? Meld je aan voor onze STEP In-housedag, solliciteer voor een student-stage van twee maanden of schrijf je in voor de Bird & Bird Coffee Break via onze website

Solliciteren

Wij zijn voortdurend op zoek naar juridisch talent met teamspirit en belangstelling voor de sectoren waar wij ons op richten. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken met ieder twee partners en een kennismaking met jongere kantoorgenoten. Heb je interesse, mail dan je motivatie, CV, cijferlijsten (middelbare school, bachelor en master) en eventuele stage beoordeling naar recruitment@twobirds.com.

Bezoek ook ons juridische kennisportal op www.birdbuzz.nl. Met je vragen kun je ook altijd terecht bij onze afdeling Recruitment via 070 – 353 88 00 of per mail via recruitment@twobirds.com.


VMBS

Gedreven en een tikje eigenzinnig

Lees meer

Na vele jaren bij verschillende toonaangevende advocatenkantoren te hebben gewerkt, wilden wij zelf een mooi, maar niet te groot, specialistisch advocatenkantoor neerzetten. Een kantoor van ‘korte lijnen’ en een persoonlijke aanpak. Een kantoor dat complexe juridische geschillen tot praktische oplossingen brengt. En dit alles tegen een concurrerend uurtarief: een alternatief voor grote gespecialiseerde kantoren. Dat is wat ons in 2006 er toe bracht om VMBS Advocaten op te richten.

VMBS Advocaten is gespecialiseerd in ondernemingsrechtfinanciering, zekerheden en insolventierechthuurrecht, intellectueel eigendomsrecht en - als een van de weinige kantoren in Nederland - internationaal privaat- en procesrecht.

 

Professionele partijen zoals bedrijven, banken, institutionele beleggers en woningcorporaties, weten daarom hun weg naar VMBS Advocaten te vinden, maar ook particulieren.

Uw belang is ons uitgangspunt. Onderzoeken wat écht belangrijk is voor de cliënt en adviezen geven die aansluiten bij de cliënt, met inzet van onze juridische kennis en expertise. Als er geprocedeerd moet worden doen we dat, maar de praktijk leert dat u daarmee als cliënt lang niet altijd het beste af bent. Wij zoeken met u naar realistische en haalbare oplossingen, de gebruikelijke maar ook de ongebruikelijke, alternatieven, waar u mogelijk zelf nog niet aan had gedacht. Ook maakt ons kantoor soms uitgesproken keuzes.

 

Zo laten onze specialisten op het gebied van financiering, zekerheden en insolventierecht zich niet tot curator benoemen. Sommigen noemen dat eigenzinnig. Wij vinden vooral dat we alles moeten doen om onze cliënten goed te bedienen. Als daar niet-alledaagse keuzes voor nodig zijn, dan adviseren wij die graag.

En onze idealen van toen? Die hebben we behouden. Onze specialismen staan als een huis. Kwaliteit en cliënt staan voorop. 

Maatschappelijke betrokkenheid
Wij steken niet alleen op kantoor onze handen uit de mouwen maar ook als vrijwilligers bij een zorginstelling.


Young Talent Group

Schrijf je in bij YTG!

Laat de Young Talent Group jou, als rechtenstudent, regelmatig informeren en profiteer daarbij van de volgende voordelen:

- Volledige toegang tot de website
- Regelmatig mailings ontvangen
- Geen kosten, helemaal gratis
- Privacy gegarandeerd

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je nu in!

Lees meer

Wat is de YTG?

Wat betekent de Young Talent Group voor studenten?
Young Talent Group is een samenwerkingsverband tussen verschillende juridische faculteitsverenigingen. Op dit moment zijn JFV Grotius (Leiden), de Juridische Studenten Vereniging te Utrecht (JSVU) en Magister JFT (Tilburg) aangesloten. Het doel is om rechtenstudenten te informeren over de verschillende mogelijkheden tijdens en na hun studie.

Hoe word je als rechtenstudent geïnformeerd?

Website:
Op de site van Young Talent Group laten we verschillende werkgevers aan het woord. Door middel van bedrijfsprofielen, stageprofielen, eventuele vacatures en een agenda met aankomende businesscourses en masterclasses, kan je je gericht laten informeren over de verschillende mogelijkheden.

Mailing:
Kantoren en bedrijven organiseren geregeld businesscourses, stages, masterclasses en meer. Als je je inschrijft bij Young Talent Group word je gratis op de hoogte gehouden van allerlei bedrijfsactiviteiten. Een rechtenstudent die zich inschrijft bij Young Talent Group geeft hierbij zijn studierichting/ interessegebied aan. Als student krijg je dus alleen informatie die jij interessant vindt! Studeer je strafrecht? Dan word je niet "lastig gevallen" met informatie over bijvoorbeeld mededingingsrecht.

Welke kosten zijn hieraan verbonden?
Iedere rechtenstudent kan zich voor onze diensten gratis aanmelden. Je kunt je gemakkelijk aanmelden door hier te klikken.

Privacy bescherming?
Jouw persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld en blijven te allen tijde in handen van Young Talent Group. Bedrijven krijgen geen inzage in de door jouw verstrekte gegevens. Alle mailingen van bedrijven worden onder beheer van Young Talent Group uitgevoerd.