Kantoorprofielen

Baker McKenzie

BE BAKER MCKENZIE

Start your career

Ben jij klaar voor het echte werk? Wij maken graag kennis met je. Op werkenbijbaker.nl kun je een kijkje nemen in onze wereld. En met ons in contact komen. Wanneer zien we je?  

Lees meer

Wanneer je kiest voor een carrière aan de Zuidas, weet je waar je voor kiest. Je gaat jezelf razendsnel ontwikkelen en je grenzen verleggen. Je wilt die extra mile gaan. De voldoening voelen als je alles hebt gegeven. De ontlading wanneer je het succes viert met je collega’s. Hierin verschillen wij niet van al die anderen.

Wat ons anders maakt? Wij zijn harde werkers, maar ook een hechte groep collega’s. Je kunt jezelf zijn, wij vinden het bijzonder dat we allemaal verschillen want dat maakt dat we elkaar aanvullen. Wij delen dezelfde interesses en passie voor het vak. Vanaf je eerste dag hoor je er direct bij. Je krijgt verantwoordelijkheid en kunt laten zien wat je in huis hebt. Wij zijn Baker McKenzie en wij zoeken talent dat zich hierin herkent. Talent dat zichzelf is en onderdeel van Baker McKenzie wil worden.

Als advocaat, kandidaat-notaris of fiscalist start je bij ons in één van de gespecialiseerde praktijkgroepen. Je werkt direct aan grote, vaak internationale dossiers. En je hebt veel contact met cliënten, zodat je snel ervaring opbouwt.

Wil je sfeer komen proeven? Onze deuren staan open, je bent welkom tijdens een stage of met je studievereniging. Ook organiseren wij regelmatig onze ‘Baker Koffie’ waarin je op informele wijze kennismaakt met ons kantoor en je toekomstige collega’s.

Nieuwsgierig? Kijk op www.werkenbijbaker.nl


Allen & Overy

Embrace the unexpected

Onverwachte kansen en problemen komen steeds vaker op de weg van nationale en internationale ondernemingen, onze cliënten. En daarop willen ze snel en effectief kunnen reageren. Daarom is bij ons - naast een hoog kwaliteitsniveau - creativiteit erg belangrijk. Onverwachte gebeurtenissen vragen om onverwachte oplossingen. Bijna even belangrijk vinden we humor, lef en een hecht teamgevoel. Iets voor jou? Kijk op werkenbijallenovery.nl

Lees meer


Freshfields

Freshfields Bruckhaus Deringer geldt wereldwijd als één van de meest toonaangevende internationale advocatenkantoren. Cliënten schakelen ons in voor juridische dienstverlening op het allerhoogste niveau. We zijn ambitieus en altijd op zoek naar mensen die niet tevreden zijn met 90% en juist díe extra stap willen zetten voor het beste resultaat. Uiteraard met een gezonde dosis relativeringsvermogen en ‘sense of humour’. Daarnaast verwachten wij dat je onder meer flexibel, stressbestendig en creatief bent, maar ook over een ‘global mindset’ beschikt. Ons favoriete selectiecriterium is dan ook: ‘excellent, and not too serious’.

Lees meer

Freshfields Amsterdam: groot en klein tegelijk

Wereldwijd werken circa 2.500 advocaten, fiscalisten en (kandidaat-) notarissen bij ons. In Amsterdam zijn we met ruim 90 juristen een internationaal en overzichtelijk kantoor. We willen tot de beste kantoren behoren met behoud van onze huidige omvang. Onze praktijkgroepen richten zich op de advies-, transactie- en procespraktijk ten behoeve van nationale en internationale ondernemingen, financiële instellingen en investeerders.

  • Praktijkgroepen
  • Antitrust, Competition and Trade
  • Corporate (incl. Notariaat)
  • Dispute Resolution
  • Employment, Pensions and Benefits
  • Finance
  • Intellectual Property / Information Technology
  • Tax

Wat mag je verwachten?

Kiezen voor Freshfields betekent, kiezen voor een uitdagende, plezierige en informele werkomgeving. Een omgeving waarin je jezelf snel kunt ontwikkelen en je eigen verantwoordelijkheid voor cliënten kunt nemen. Als associate werk je direct volwaardig mee in je praktijkgroep. Jouw loopbaan kan, afhankelijk van je voorkeur, binnen iedere praktijkgroep beginnen. Een sectiewissel is mogelijk, maar niet verplicht.

Stages

Een studentstage is een ideale oriëntatie. Als studentstagiair zit je bij een ervaren medewerker op de kamer en draai je volledig mee in onze dagelijkse praktijk. Op deze manier krijg je een goed beeld van de aard en de inhoud van het werk. Daarnaast is het mogelijk bij een aantal van onze praktijkgroepen als werkstudent aan de slag te gaan.
Naast de studentstage en het werkstudentschap organiseren wij ieder jaar een internationaal stageprogramma: Freshfields Connect. Als Connectstagiair loop je zes weken stage op ons kantoor te Amsterdam en vervolgens vier weken stage bij één van onze andere kantoren in het buitenland.

Ben jij ‘excellent, and not too serious’? Informeer dan bij één van onze recruiters naar de stagemogelijkheden.

Contact

Voor vragen of meer informatie over solliciteren / stages:

Saskia Hoeneveld, Recruiter

Voor vragen of meer informatie over stages / evenementen:

Lydia Stolte, Graduate Recruiter


Loyens & Loeff

Loyens & Loeff is een onafhankelijke dienstverlener, gespecialiseerd in juridisch en fiscaal advies aan ondernemingen, financiële instellingen en overheden. De intensieve samenwerking tussen advocaten, belastingadviseurs en notarissen maakt Loyens & Loeff uniek in de Benelux en Zwitserland. Daarnaast is Loyens & Loeff vertegenwoordigd in de belangrijkste financiële centra van Europa, Azië en de Verenigde Staten.

Lees meer


HVG Law

Wie zijn wij?

Bij HVG Law werken zo’n 150 advocaten en kandidaat-notarissen. Door onze strategische alliantie met EY Tax maken we deel uit van het wereldwijde EY Law netwerk van ruim 1600 juridische professionals. Dat vraagt om de juiste project en management skills, want veel projecten pakken we multidisciplinair op. Enerzijds ervaren collega’s dagelijks de professionele voordelen van een groot kantoor, anderzijds is de omvang van onze vestigingen relatief compact. Mede daardoor vind je bij ons een prikkelende werkomgeving: een grote vrijheid van werken met de backing van een (wereldwijd) netwerk van professionals, een up-to-date online informatienetwerk, grote, internationale, mid-market cliënten, start-ups en inspirerende, gedreven collega’s.

Lees meer

Carrièregroei en opleidingen

We investeren veel in onze mensen, in de overtuiging dat onze mensen daardoor groeien en daarmee op het hoogste niveau kunnen adviseren. Naast de verplichte beroepsopleiding krijgt jouw opleidingstraject mede vorm via ons eigen opleidingscentrum, de HVG Law School.  Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor vier maanden of langer op onze Dutch desk in New York te werken als onderdeel van ons rotator-programma. Kortom, we bieden je de ideale ingrediënten voor een inspirerende werkomgeving waar jij op het hoogste niveau kunt werken.

Kennismaken en solliciteren bij HVG Law

HVG Law beter leren kennen? Dat kan! Je kunt een student-stage lopen op één van onze kantoren, of deelnemen aan een Inhousedag of onze jaarlijkse Masterclass naar ons kantoor in New York. Ga vooral naar onze website voor een overzicht van alle activiteiten en om te solliciteren voor bijvoorbeeld een stageplek.


Kom je ook zaken doen?

Vragen? Neem contact op met onze Recruiter, Ammarens Lijcklama à Nijeholt, via:
06 21 25 28 68 of ammarens.lijcklama@hvglaw.nl

www.werkenbijhvglaw.nl


Banning N.V.

BANNING heeft een sterke focus op ondernemerschap. Onze advocaten zijn specialisten en wij behouden onze voorsprong door voortdurende investeringen in kennis en kwaliteit. Wij leveren onze diensten aan ondernemers, organisaties en particulieren op snelle wijze en zijn daar en wanneer de cliënt ons nodig heeft. Wij komen met oplossingen, denken mee en anticiperen op de toekomst.

Dat doen wij met veel energie, enthousiasme en betrokkenheid. Dat geldt ook voor de samenwerking tussen onze mensen. Klantgerichtheid en continue verbetering behoren tot onze kernwaarden. BANNING heeft een open en informele werksfeer met veel vrijheid en verantwoordelijkheid en wij verwachten van elkaar inzet, samenwerking en ondernemerschap.

Lees meer

Onze vestigingen slaan een brug tussen Brabant en de Randstad.

BANNING is al meer dan 50 jaar een gevestigde naam in Nederland met kantoren in ‘s-Hertogenbosch en Amsterdam. Het kantoor en haar circa 50 advocaten staan bekend om hun ondernemerschap, hoge kwaliteit van dienstverlening, diepgaande marktkennis en grote betrokkenheid bij cliënten. Als full servicekantoor heeft BANNING een uitstekende reputatie opgebouwd.  De combinatie van een traditioneel sterke klantenportefeuille, de dynamiek op de werkvloer en de aanwezige kennis en knowhow in zowel mensen als systemen maken BANNING tot een uitmuntende werkgever. BANNING beschikt ook over een eigen opleidingsinstituut en een cassatiepraktijk.


Ploum

VERSTAND VAN ZAKEN IS MEER DAN JURIDISCHE KENNIS

Ploum is een echt Rotterdams, no-nonsense advocaten- en notarissenkantoor gevestigd in het centrum van Rotterdam. Ploum wil met haar betrokkenheid, servicegerichtheid en pragmatische aanpak naadloos aansluiten op de gedrevenheid en de ambities van nationale en internationale ondernemingen met als uitgangspunt ‘begrijpen wat ons verbindt’. Ploum helpt ondernemers om voorop te blijven lopen en te blijven groeien. Ploum maakt op het juiste moment de weg vrij zodat bedreigingen kansen worden en zet de aanval in als dat nodig is. We werken met ruim 110 mensen aan toekomstbestendige partnerships met onze klanten.

Lees meer

Al onze advocaten en notarissen volgen doorlopend cursussen op het gebied van vakontwikkelingen en vaardigheden via de inhouse ‘Ploum Academy’. Ervaren medewerkers kiezen daarnaast een postdoctorale opleiding aan de Grotius Academie op het gebied van de door hen gekozen specialisatie. Ook bestaat de mogelijkheid om een secondment bij een bedrijf te doen.

HART VOOR DE ZAAK. ZO WERKT DAT BIJ PLOUM.

STAGE LOPEN?

Wij hebben mooie praktijken voor jou om mee te lopen en kennis op te doen. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers ondernemerschap in zich hebben, gedreven zijn en hun kennis willen vergroten en delen. Je kunt goed samenwerken en streeft ernaar complexe juridische vraagstukken op te lossen voor nationale en internationale cliënten.

Ploum is goed vertegenwoordigd in de sectoren energie, vastgoed, haven en logistiek, technologie en zorg. Wij hebben specialisten op onder andere de volgende gebieden:

Fusies en overnames | Arbeidsverhoudingen en medezeggenschap | Faillissementen en insolventie | Commerciële contracten | Bestuursrecht | Mededinging | Intellectuele eigendom | IT en Privacy | Verzekeringsrecht en aansprakelijkheidsrecht | Strafrecht | Notariaat

Klinkt interessant? Als B3- of masterstudent Rechten kun je bij ons een studentstage volgen. Tijdens deze stage werk je op een sectie en draai je mee in de dagelijkse praktijk: je bereidt processtukken of aktes voor, beantwoordt rechtsvragen en doet literatuur- en jurisprudentieonderzoek. Je zal ook aanwezig zijn bij zittingen en afspraken met cliënten. Verder doe je mee met de informele activiteiten van kantoor. De stagevergoeding bedraagt maximaal € 650,- bruto per maand op basis van 40 uur per week. Zie www.werkenbijploum.nl

Ook als advocaat stagiair(e) is het aantrekkelijk om te werken bij Ploum. Er zijn veel mogelijkheden om een mooie carrière op te bouwen binnen. Beschik je over de juiste bagage dan krijg je bijvoorbeeld al snel dossierverantwoordelijkheid in het team arbeidsrecht en medezeggenschap en wordt je op hoog niveau betrokken bij (grote) deals binnen de sectie M&A. Het is dus aan jou om het verschil te willen maken!

Nader kennismaken met Ploum                                       

Vind je het leuk om een kijkje te nemen op ons kantoor? Dat kan! Ploum organiseert elke laatste donderdag van de maand een kennismakingslunch. Tijdens de lunch schuif je aan bij onze advocaten en notarissen. Zo kun je informeel kennismaken en al je vragen stellen. Aanmelden kan via www.werkenbijploum.nl/evnementen.

Meer weten over ons kantoor? Kijk op ploum.nl of werkenbijploum.nl voor meer informatie en evenementen. En volg ons op Magnet.me of  Facebookhttps://www.facebook.com/Werkenbijploum/

CONTACT

Voor vragen of meer informatie over solliciteren, stages of de kennismakingslunch stuur je mail naar hr@ploum.nl.


Houthoff

Werken bij Houthoff

Dat maakt je sterker. Wij gaan ver om van jou een excellente advocaat, belastingadviseur of kandidaat-notaris te maken. Jij laat zien dat je het in je hebt. Jouw beste carrièrestap was nog nooit zo dichtbij. 

Lees meer


AKD

AKD is een van de grootste kantoren van Nederland. We bestaan uit een hecht team van bevlogen advocaten, notarissen en belastingadviseurs. Stuk voor stuk aanpakkers en teamspelers. Met een no-nonsense mentaliteit en passie voor hun vak. Jij werkt graag in teamverband, met collega’s en cliënten. Bij een kantoor met korte lijnen, heldere taal en een efficiënte aanpak. Zo doen wij dat bij AKD.

Lees meer

Onze praktijk
We hebben kantoren in Amsterdam, Breda, Brussel, Eindhoven, Luxemburg en Rotterdam. Circa 250 advocaten, notarissen en belastingadviseurs zijn werkzaam in de volgende praktijkgroepen:

•          Arbeid & Pensioenen
•          Bedrijfsfraude & Strafrecht
•          Belastingadvies
•          Bouw en Vastgoed
•          Europees en Mededingingsrecht
•          Finance & Structuring
•          IP & Technology
•          Litigation & Insolvency
•          M&A/ Contracting
•          Notariaat
•          Overheid en Onderneming
•          Transport & Energy

Gedreven door ontwikkeling
De ontwikkeling van onze mensen vinden we enorm belangrijk. Natuurlijk kom je niet zomaar bij AKD binnen: we verwachten uitstekende studieresultaten, zelfstandigheid, ondernemerschap en een flinke dosis eigenheid. Maar als je eenmaal bij ons werkt, dan krijg je alle ruimte om je verder te specialiseren en je talenten te ontwikkelen. We bieden je hoogwaardige opleidingen via ons opleidingshuis AKDMY, plus de nodige persoonlijke begeleiding.

AKDMY
AKD biedt jou de kans je talent te ontwikkelen en een ijzersterk portfolio op te bouwen. Dat kan tot aan je afstuderen via ons opleidingshuis AKDMY. Wil je ook toetreden tot een exclusief gezelschap van studenten met een streepje voor? Meld je aan voor AKDMY Matching Day. Dan kijken we of wij bij jou passen en jij bij ons. Voor meer informatie verwijzen wij door naar: www.akdmy.nl

Meer weten?
Als starter kies je bewust voor een topkantoor. Jouw frisse blik geeft de cliënt vaak een andere kijk op de zaak en je vecht graag voor jouw ideeën. Je hebt een uitgesproken mening, ook als het spannend wordt. Je houdt van aanpakken, no-nonsense en een steile leercurve. Sta je op scherp? Bel met Maud of Thaira op 088 253 53 86 of mail naar recruitment@akd.nl. Op www.werkenbijakd.nl vind je onze kennismakingsactiviteiten, een overzicht van de vacatures voor studenten en starters, en meer.


Lexence

Het echte werk

Lees meer

Kleine teams. Grote zaken.
Wanneer je aan het begin van je carrière staat, wil je graag weten welk kantoor het beste bij je ambitie- en ontwikkelingsniveau past. Bij Lexence geloven we in groei, maar niet in ‘hoe groter, hoe beter’. Wij zijn liever snel en efficiënt. Daarom werken wij in kleine teams met op elkaar ingespeelde specialisten. Advocaten en notarissen die altijd gericht zijn op het echte werk. Complexe zaken in vastgoed- en ondernemingsrecht.

Diepe kennis. Scherpe denkers.

Bij Lexence werken geen juristen die van alles een beetje verstand hebben. Onze advocaten en notarissen zijn specialisten. Altijd bezig met het echte werk. Scherpe denkers die concrete adviezen kunnen geven, omdat ze de business door en door kennen. Experts in vastgoed- en ondernemingsrecht, die samen met de cliënt willen werken aan de strakste deals.

Vastgoed- en ondernemingsrecht

Lexence is een relatief jong kantoor. Toch hebben onze advocaten en notarissen al een uitgebreide staat van dienst op onze specialismen: vastgoed- en ondernemingsrecht. Binnen deze twee specialisaties vallen onder meer transacties, notariaat, arbeidsrecht, litigation, financiering, huurrecht, property & asset management, omgevingsrecht en vastgoedontwikkeling.

Persoonlijk, onafhankelijk en internationaal

Bevlogen teams geleid door betrokken partners, in een onafhankelijk kantoor: dat kenmerkt Lexence. Met een internationale oriëntatie waar het zinvol is. Daarbij kiezen we bewust niet voor vaste alliantiepartners, maar voor samenwerking met de specialisten van het internationale juridische netwerk Meritas.

Verantwoordelijkheid en vrije tijd

Direct eigen verantwoordelijkheden voor startende juristen; dat vindt Lexence belangrijk. Dit betekent meewerken aan projecten zoals binnenstedelijke herinrichtingprojecten of het oplossen van ingewikkelde disputen tussen verhuurders en huurders. De work-life balance nemen we serieus. We werken hard en leveren kwaliteit. Maar vrije tijd is vrije tijd en daarvoor nemen we de tijd.  

Loopbaan

Bij Lexence zijn de carrièrepaden helder. Je kunt partner worden wanneer je de ambitie hebt, beschikt over de noodzakelijke kennis en ervaring én hebt bewezen daarnaast ook een goed ondernemer te zijn. Maar dit staat je vrij. De partners en medewerkers van Lexence begeleiden je en voorzien je van hun ervaring, naast de diverse opleidingen die je door de jaren heen zult gaan volgen. Zo kent Lexence een eigen opleidingsprogramma dat gericht is op vaardigheden: de Lexence Kennisladder. Een loopbaan bij Lexence bestaat niet alleen uit heldere carrièrepaden en goede begeleiding maar bevat ook uitstekende arbeidsvoorwaarden. Het goed belonen van de medewerkers is onderdeel van onze missie.

Studentstage

Het volgen van een studentstage is bij uitstek een mogelijkheid om te onderzoeken of jij en de advocatuur of het notariaat een goede match vormen. Gedurende 6 tot 8 weken word je betrokken bij de dagelijkse gang van zaken bij Lexence, in juridisch en sociaal opzicht. Hierbij kun je onder andere denken aan het bijwonen van zittingen en getuigenverhoren, het schrijven van notities en adviezen en aanwezigheid bij de jurisprudentielunches. Maar vergeet de kantoorborrels en diverse sociale activiteiten niet.
 

Wil je meer informatie over Lexence of wil je solliciteren? Kijk dan op www.werkenbijlexence.nl. Je mag ook contact opnemen met Stephanie Hamer, Recruiter, tel: (020) 5736 711.


VMBS

Gedreven en een tikje eigenzinnig

Lees meer

Na vele jaren bij verschillende toonaangevende advocatenkantoren te hebben gewerkt, wilden wij zelf een mooi, maar niet te groot, specialistisch advocatenkantoor neerzetten. Een kantoor van ‘korte lijnen’ en een persoonlijke aanpak. Een kantoor dat complexe juridische geschillen tot praktische oplossingen brengt. En dit alles tegen een concurrerend uurtarief: een alternatief voor grote gespecialiseerde kantoren. Dat is wat ons in 2006 er toe bracht om VMBS Advocaten op te richten.

VMBS Advocaten is gespecialiseerd in ondernemingsrechtfinanciering, zekerheden en insolventierechthuurrecht, intellectueel eigendomsrecht en - als een van de weinige kantoren in Nederland - internationaal privaat- en procesrecht.

 

Professionele partijen zoals bedrijven, banken, institutionele beleggers en woningcorporaties, weten daarom hun weg naar VMBS Advocaten te vinden, maar ook particulieren.

Uw belang is ons uitgangspunt. Onderzoeken wat écht belangrijk is voor de cliënt en adviezen geven die aansluiten bij de cliënt, met inzet van onze juridische kennis en expertise. Als er geprocedeerd moet worden doen we dat, maar de praktijk leert dat u daarmee als cliënt lang niet altijd het beste af bent. Wij zoeken met u naar realistische en haalbare oplossingen, de gebruikelijke maar ook de ongebruikelijke, alternatieven, waar u mogelijk zelf nog niet aan had gedacht. Ook maakt ons kantoor soms uitgesproken keuzes.

 

Zo laten onze specialisten op het gebied van financiering, zekerheden en insolventierecht zich niet tot curator benoemen. Sommigen noemen dat eigenzinnig. Wij vinden vooral dat we alles moeten doen om onze cliënten goed te bedienen. Als daar niet-alledaagse keuzes voor nodig zijn, dan adviseren wij die graag.

En onze idealen van toen? Die hebben we behouden. Onze specialismen staan als een huis. Kwaliteit en cliënt staan voorop. 

Maatschappelijke betrokkenheid
Wij steken niet alleen op kantoor onze handen uit de mouwen maar ook als vrijwilligers bij een zorginstelling.


Young Talent Group

Schrijf je in bij YTG!

Laat de Young Talent Group jou, als rechtenstudent, regelmatig informeren en profiteer daarbij van de volgende voordelen:

- Volledige toegang tot de website
- Regelmatig mailings ontvangen
- Geen kosten, helemaal gratis
- Privacy gegarandeerd

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je nu in!

Lees meer

Wat is de YTG?

Wat betekent de Young Talent Group voor studenten?
Young Talent Group is een samenwerkingsverband tussen verschillende juridische faculteitsverenigingen. Op dit moment zijn JFV Grotius (Leiden), de Juridische Studenten Vereniging te Utrecht (JSVU) en Magister JFT (Tilburg) aangesloten. Het doel is om rechtenstudenten te informeren over de verschillende mogelijkheden tijdens en na hun studie.

Hoe word je als rechtenstudent geïnformeerd?

Website:
Op de site van Young Talent Group laten we verschillende werkgevers aan het woord. Door middel van bedrijfsprofielen, stageprofielen, eventuele vacatures en een agenda met aankomende businesscourses en masterclasses, kan je je gericht laten informeren over de verschillende mogelijkheden.

Mailing:
Kantoren en bedrijven organiseren geregeld businesscourses, stages, masterclasses en meer. Als je je inschrijft bij Young Talent Group word je gratis op de hoogte gehouden van allerlei bedrijfsactiviteiten. Een rechtenstudent die zich inschrijft bij Young Talent Group geeft hierbij zijn studierichting/ interessegebied aan. Als student krijg je dus alleen informatie die jij interessant vindt! Studeer je strafrecht? Dan word je niet "lastig gevallen" met informatie over bijvoorbeeld mededingingsrecht.

Welke kosten zijn hieraan verbonden?
Iedere rechtenstudent kan zich voor onze diensten gratis aanmelden. Je kunt je gemakkelijk aanmelden door hier te klikken.

Privacy bescherming?
Jouw persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld en blijven te allen tijde in handen van Young Talent Group. Bedrijven krijgen geen inzage in de door jouw verstrekte gegevens. Alle mailingen van bedrijven worden onder beheer van Young Talent Group uitgevoerd.