THE Committee

De THE Committee gaat ook dit jaar weer op reis! Een groep studenten zal dit jaar afreizen naar Nepal!

De THE Committee gaat in de zomer van 2018 naar Nepal! Lijkt het je leuk om mee te gaan? Lees dan snel verder.

Wie zijn wij?
Omdat Magister JFT graag maatschappelijke betrokkenheid toont, is in het collegejaar 2013-2014 de Travel Help and Educate (THE) Committee opgericht. Deze commissie organiseert een reis van drie weken naar een ontwikkelingsland buiten Europa. Tijdens deze reis krijgen studenten de kans om vrijwilligerswerk te doen en het land van bestemming te ontdekken. Eerder bezochten we Sri Lanka en Indonesië. Aan het einde van dit collegejaar gaan we naar Nepal!

Wat gaan we doen?

In 2015 is Nepal getroffen door twee zware aardbevingen, waarbij meer dan 600.000 huizen verwoest raakten. Hierdoor bleven honderden duizenden mensen dakloos achter. We zullen deze zomer afreizen naar Kathmandu. Hier zullen we, begeleid door Friends of Volunteers in Nepal vrijwilligerswerk verrichten gedurende tien tot twaalf dagen. Het vrijwilligerswerk zal bestaan uit het organiseren van naschoolse activiteiten voor kinderen, het klussen aan klaslokalen en het lesgeven aan kinderen.

Tevens zullen we Nepal gaan verkennen door de tweede helft van de reis rond te trekken. Op deze manier kunnen we kennis maken met de Nepalese cultuur. Ook zullen we leren over de lokale normen en waarden met het oog op onze juridische studie.

Wanneer?

De reis zal plaatsvinden in de zomer van 2018. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de tentamen- en de herkansingsperiode. Om die reden zullen we vertrekken in de week van 16 juli 2018 en terugkomen in de week van 6 augustus 2018.

Ben jij enthousiast geworden? Kom dan naar de informatieavond.De precieze datum, tijd en locatie wordt binnenkort bekend gemaakt, dus houdt de Magister nieuwsbrieven en de sociale media goed in de gaten.

Je kunt ons ook met al je vragen bereiken op: the@magisterjft.nl

 

 
 
 
 
 
 

 

<< Terug naar overzicht