01
03

Van moordenaar naar mentor

Johan heeft een zware jeugd gehad, in zijn jonge jaren is hij van tehuis naar tehuis gegaan, en uiteindelijk op 15-jarige leeftijd voor het eerst in detentie gekomen. Die detentie heeft niet het gewenste resultaat gebracht; hij is doorgegaan met het plegen van strafbare feiten… 

 

Deze strafbare feiten zijn van kwaad tot erger gegaan en uiteindelijk is er een dieptepunt bereikt in zijn criminele carrière. Johan wordt in eerste aanleg veroordeeld tot 18 jaar. Waarvoor? Dit zal hij ons vertellen op 1 maart!

Hij was zelf niet bij het proces aanwezig en zijn raadsman evenmin.

Behalve dat het hier gaat om een zeer ernstig feit, is het verhaal, en zeker ook het proces, voor rechtenstudenten een interessante. Ook zal hij het een en ander vertellen over zijn tijd in de gevangenis. 

 

Op 1 maart om 19.00 uur mogen wij Johan verwelkomen op de universiteit van Tilburg.

Johan, die in het verleden een uitgebreid strafblad heeft opgebouwd, staat nu anders in het leven en wil andere mensen laten leren van zijn fouten.  

 

Wil jij zeker zijn van een plekje?

Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar livius@magisterjft.nl, onder vermelding van je naam en telefoonnummer. Ben er snel bij, want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Lees meer

Aankomende activiteiten