04
10

Pleittrainers Oefenrechtbank gezocht!

Het departement Public Law, Jurisprudence and Legal History zoekt voor de periode 8 maart 2018 tot en met 31 mei 2018 pleittrainers voor het begeleiden en trainen van studenten binnen het vak Oefenrechtbank Rechtsgeleerdheid, Moot Court en Oefenrechtbank Fiscaal. Studenten Fiscaal recht worden met nadruk uitgenodigd te solliciteren op de functie ten behoeve van de Oefenrechtbank Fiscaal.

Profiel
De taken bestaan uit:

- het geven van trainingen in het houden van een mondeling betoog aan studenten van de opleidingen Nederlands recht, Internationaal en Europees recht en Fiscaal recht;
- het onderhouden van contacten met de verantwoordelijke docenten van de verschillende vakgroepen;
- het onderhouden van contacten met de medewerkers van de Oefenrechtbank;
- het bijwonen van de begeleidingsbijeenkomsten m.b.t. de pleittrainingen (zes bijeenkomsten);
- het assisteren van de medewerkers van de Oefenrechtbank bij o.a. de voorbereidingen van de eindpresentatie en de eindpresentatieweek zelf.

 

Functie-eisen
In ieder geval dien je zelf al verder gevorderd te zijn in je studie. De voorkeur gaat uit naar studenten die het vak Oefenrechtbank Rechtsgeleerdheid, Moot Court dan wel Oefenrechtbank Fiscaal zelf al hebben afgerond. Van de trainer wordt verwacht dat hij of zij niet bang is om te spreken voor een kleine groep van vier studenten en dat men deze groep kan coachen. De pleittrainers krijgen een training die wordt gegeven door een extern bureau. Deze training is gepland op vrijdag 9 maart 2018 en iedere pleittrainer dient hierbij aanwezig te zijn. Tijdens de training worden allerlei vaardigheden geleerd zoals: de opbouw van een pleittraining, observatie en analyse van studenten en het geven van feedback, de omgang met studenten maar ook meer technische zaken als de opbouw van een pleidooi.

Meer informatie is hier te vinden.

<< Terug naar overzicht