Commissies

Commissies

Magister JFT bestaat naast besturen ook uit allerlei commissies. Actieve leden zorgen samen met hun commissie voor een bepaalde activiteit of dragen een andere verantwoordelijkheid. Commissies verschillen onderling qua intensiteit, maar ook of ze formeel of informeel zijn. Neem een kijkje naar wat voor commissies Magister JFT allemaal te bieden heeft en wat ze inhouden. 

Activiteitencommissie

Wil jij de leukste en drukst bezochte borrels van Magister JFT organiseren? Dan is de activiteitencommissie iets voor jou! Met deze commissie organiseer je de maandelijkse borrels, het verenigingsweekend, de actieve ledendag en meer. Naast alle gezellige feesten en nieuwe vrienden, doe je dus ook allerlei nieuwe organisatieskills op. Deze commissie organiseert gedurende het hele collegejaar activiteiten. 

Almanakcommissie

De almanak is, zoals de naam al verklapt, verantwoordelijk voor het samenstellen van de almanak! De almanak is een jaarboek, waarin interviews staan met onder andere bestuursleden en commissies, waarin de leukste activiteiten nog eens worden uitgelicht en waarin natuurlijk de mooiste foto's van het verenigingsjaar staan. Ben jij creatief en wil je een uitdaging aangaan? Ga dan bij de almanak commissie! Deze commissie start in het tweede semester, en zorgt ervoor dat de almanak aan het begin van het volgende collegejaar klaar ligt voor de actieve leden. 

Congrescommissie

De Congrescommissie organiseert jaarlijks in oktober het Juridische Congres! De commissie kiest het onderwerp van het congres, nodigt sprekers uit en organiseert de hele dag. Deze commissie begint in het tweede semester. 

Diescommissie

De diescommissie is verantwoordelijk voor het organiseren van onze Dies Natalis. Magister JFT viert op 20 november haar verjaardag, en dat betekent natuurlijk feest! De commissie zorgt er ieder jaar weer voor dat de verjaardag van de vereniging goed gevierd wordt met een groots feest waarbij alle leden, oud bestuurders en vele anderen aanwezig zijn! Deze commissie begint in de zomer voor het eerste semester. 

Eerstejaarscommissie

Ben je net begonnen met je studie en wil je nieuwe mensen leren kennen, en ook actief worden bij Magister JFT? Dan is de eerstejaarscommissie iets voor jou! Deze commissie bestaat, zoals de naam al verklapt, enkel uit eerstejaarsstudenten van Tilburg Law School. De commissie organiseert een aantal sociale evenementen gedurende het collegejaar. Op deze manier leer jij je jaargenoten en de vereniging het beste kennen!

Galacommissie

Een van de leukste evenementen van het jaar: het gala! De galacommissie zorgt ervoor dat dit feest tot in de puntjes geregeld is. Het gala vind plaats in het tweede semester. De commissie start in het eerste semester. 

IJscommissie

Voor de wintersportliefhebbers is er ieder jaar een skireis, georganiseerd door de ijscommissie! Deze commissie zoekt de leukste locatie uit en zorgt voor een onvergetelijke skireis voor leden van Magister JFT. Deze commissie begint in het eerste semester. 

International Assist commissie

De international assist commissie is er voor zowel internationale als Nederlandse studenten. Met deze commissie help je nieuwe internationale studenten hun weg te vinden in Tilburg. Deze commissie is gedurende het hele collegejaar actief. 

JBT-commissie

De JBT-commissie is verantwoordelijk voor het grootste professionele evenement van Magister JFT: de Juridische Bedrijvendagen! Deze commissie organiseert dit evenement, samen met de vicevoorzitter, om studenten aan TLS de kans te geven potentiele werkgevers te ontmoeten en zich te orienteren op de arbeidsmarkt. Deze commissie is gedurende het eerste en tweede semester actief. Klik hier om meer te weten te komen over de Juridische Bedrijvendagen Tilburg!

Media- en promotiecommissie

De media- en promotiecommissie is een ondersteunende commissie voor de Commissaris PR. In deze commissie houdt je je bezig met de promotie van de vereniging! Dit kan op allerlei manieren: leuke goodies ontwerpen, een mooie post samenstellen en meer! Deze commissie is gedurende het hele collegejaar actief.

MIK-commissie

Met de MIK-commissie organiseer je een van de meest legendarische weekenden die Magister JFT rijk is: het Magister Introductie Kamp! Dit weekend is er speciaal voor studenten die net zijn begonnen aan Tilburg Law School. Tijdens dit weekend maken nieuwe studenten kennis met de vereniging en hun medestudenten. Lijkt het jou leuk dit evenement te organiseren? Ga dan bij de MIK-commissie! Deze commissie begint in het tweede semester. 

NSPW-commissie

Ieder jaar organiseert de NSPW-commissie een uniek evenement in Nederland: de Nationale Snelpleitwedstrijden. Tijdens deze wedstrijd nemen getalenteerde deelnemers het tegen elkaar op door in korte tijd een casus voor te bereiden en te bepleiten. De commissie is verantwoordelijk voor de organisatie van deze dag: het uitnodigen van teams en juryleden, het regelen van een mooie locatie en meer! Lees hier meer over de Nationale Snelpleitwedstrijden. Deze commissie begint in het eerste semester. De wedstrijd vindt plaats in het tweede semester. 

Reiscommissies binnen en buiten Europa

Tijdens je studie kan een mooie en interessante reis naar het buitenland natuurlijk niet ontbreken. Onze reiscommissies zorgen ervoor dat jij een fantastische studiereis kan meemaken! Deze commissies zijn verantwoordelijk voor het organiseren van de studiereizen van Magister JFT, zowel binnen als buiten Europa. Deze commissie begint in de zomer, de reizen vinden jaarlijks plaats in de lente. 

Sportcommissie

Ben je sportief en vind je het leuk om gezellige evenementen te organiseren naast je studie? Dan is de sportcommissie echt iets voor jou! Met deze commissie organiseer je de leukste sportgerelateerde evenementen, die natuurlijk worden afgesloten met een gezellige borrel. Deze commissie is gedurende het hele collegejaar actief. 

Sollicitatiecommissie

De sollicitatiecommissie van Magister JFT zorgt voor een vertrouwelijke en professionele sollicitatieprocedure bij de sollicitaties van het Algemeen Bestuur. Deze commissie bestaat uit oud-bestuurders en betrokken leden van Magister JFT. 

Kascontrolecommissie

De Kasco is verantwoordelijk voor het controleren van het werk van de penningmeester. Per jaar schrijft de kascontrolecommisise twee keer een rapport, waarmee ze hun bevindingen delen met de Algemene Leden Vergadering. 

Lustrumcommissie

Iedere 5 jaar viert Magister JFT haar lustrum! In 2022 zal het vierde lustrum plaatsvinden. Om dit te vieren organiseert de lustrumcommissie een week die volledig in thema staat van het lustrum. Tijdens deze week zal er een cantus, gala, dies en nog veel meer plaatsvinden! 

 • Magister Introduction Camp

  07 tot 09 oktober 2022

  De Klokkenweide

  Bekijken
  • Social
  • Magister JFT Central
 • Open Pleitavonden DiCiT

  12 tot 19 oktober 2022

  Cube Building

  Bekijken
  • Study
  • DiCiT
 • International Lunch

  24 oktober 12:00 tot 14:00 uur

  Carpe Noctem

  Bekijken
 • Justitia Terrassentour

  27 oktober 19:30 tot 23:00 uur

  Bekijken
 • Vrijspraak Weekend

  28 tot 30 oktober 2022

  De Elsbeemden

  Bekijken
  • Social
  • Vrijspraak

Partners