DiCiT

DiCiT

Magister JFT | DiCit is de pleitvereniging van Magister JFT. Dé plek om samen met je studiegenoten ervaring op te doen op het gebied van pleiten. DiCit organiseert verschillende evenementen. Elke maand vindt er een pleitavond plaats waar we in teams een casus tegen elkaar bepleiten. Deze casussen zijn zeer uiteenlopend en we wisselen af tussen verschillende rechtsgebieden. Bijvoorbeeld een privaatrechtelijke casus, of een strafrechtelijke casus. Wij proberen echter altijd de focus te leggen op de pleitvaardigheden, zodat studenten uit ieder jaar wat uit onze pleitavonden kunnen halen.

Naast pleitavonden neemt DiCit regelmatig deel aan de landelijke pleit wedstrijden. Door heel het land vertegenwoordigd DiCit Tilburg University en Magister JFT. De leden van DiCit kunnen zich voor elke wedstrijd aan melden. Een uitgesproken kans dus om jouw universiteit te vertegenwoordigen en je tegelijkertijd te meten met de rest van pleitend Nederland. Samen met andere deelnemers en het bestuur van DiCit worden de wedstrijden van te voren doorgesproken en oefen je met elkaar. Zo ga je altijd goed voorbereid op pad. Genoeg mogelijkheden dus om, samen met je studiegenoten, veel over het pleiten te leren.

Na al het serieuze werk is er natuurlijk altijd tijd om de leerzame ervaringen af te sluiten met een drankje! DiCit is natuurlijk in eerste plaats een pleitvereniging, maar daarnaast is het ook een gezellige groep van studenten die samen veel leuke en leerzame dingen meemaken!

Voor vragen of verdere informatie kun je mailen naar het mailadres van DiCit

  • Tilburg University Cantus

    07 september 19:30 tot 23:59 uur

    Koningsplein

    Bekijken

Partners