Magister JFT | Juribes

Magister JFT | Juribes

Magister JFT | Juribes

Magister JFT | Juribes is dé kamer voor alle studenten Bestuurskunde en Public Governance van Tilburg Law School. Deze kamer vormt de schakel tussen de studenten en de universiteit. Bovendien organiseert de kamer zowel formele als informele activiteiten, die ingestoken worden vanuit verschillende invalshoeken, zoals het werkveld, de maatschappij en de studie zelf.

Dit wordt voornamelijk gefaciliteerd door commissieleden die samen met de bestuursleden een actieve achterban binnen Magister JFT vormen.

Geschiedenis

Het is inmiddels bijna 39 jaar geleden dat studievereniging Juribes – de kamer voor Bestuurskunde en Public Governance - werd opgericht op 7 maart 1985. Middels een studievereniging konden de studenten hun belangen beter behartigen en bovendien was er meer behoefte aan een vereniging voor studenten Juridische Bestuurskunde, zodat zij zowel formele als informele activiteiten konden organiseren en bezoeken. De naam ‘Juribes’ wordt ontleend aan de naam van de opleiding Juridische Bestuurkunde. Inmiddels is de naam van de opleiding veranderd naar Bestuurskunde en valt de Engelstalige studie Public Governance ook onder de kamer. In 2002-2003 verscheen het rapport Commissie De Ridder, waarin het voorstel stond om alle kleine studieverenigingen die Tilburg Law School rijk was, samen te voegen tot één grote studievereniging en daarmee was Juridische Faculteitsvereniging Tilburg geboren,  beter bekend als Magister JFT. De oprichting van Magister JFT heeft ertoe geleid dat de bestuurskundevereniging voortaan werd beschouwd als kamer der Magister JFT.

Contact

Mocht je interesse hebben in een stage in het bestuurskundig werkveld? Kijk dan op de Canvaspagina van Magister JFT | Juribes of stuur een mail naar commissarisexternjuribes@magisterjft.nl. Voor andere vragen over commissies of andere Juribes-gerelateerde zaken kun je mailen naar juribes@magisterjft.nl.

 • Eindejaarscantus

  vandaag van 19:00 tot 23:00 uur

  Spoorzone, Tilburg

  Bekijken
  • Social
  • Magister JFT Central

Partners