Inhoudelijke commissies

Inhoudelijke commissies

Carrièrecommissie

Ook op het gebied van carrière wil Magister JFT | Juribes studenten kunnen ondersteunen. De Carrièrecommissie biedt de student de perfecte kans om een kijkje te nemen binnen het bestuurskundig werkveld. Experts worden uitgenodigd om te vertellen over de organisatie waar zij werken en over de arbeidsmarkt waarin jij terecht kan komen als afgestudeerd bestuurskundige. Zo organiseert de commissie jaarlijks het succesvolle Dine & Discuss waar studenten onder het genot van een diner op een informele manier kennismaken met experts. Daarnaast is afgelopen jaar ook de Alumni Night opgezet waarbij studenten in gesprek kunnen gaan met alumni van bestuurskunde in Tilburg en zo wat meer leren over hun toekomstperspectief. Als laatste bieden de Inhousedagen bij verschillende organisaties een perfect inzicht in hoe de theorie zich uit in de praktijk.

Educatieve Commissie

Onlangs is er nieuw leven geblazen in de Educatieve Commissie wat ervoor heeft gezorgd dat de commissie precies aan kan sluiten bij de behoefte van de student om zichzelf meer te ontwikkelen naast de studie. Dit doet de commissies door diverse trainingen en kroegcolleges te organiseren. Middels de trainingen kan er ingespeeld worden op het aanleren van hard skills op een leuke en interactieve manier. De kroegcolleges zorgen voor interessante en informatieve avonden waarbij de student onder het genot van een biertje ook wat leert over een bepaald onderwerp.

Podcastcommissie

De Podcastcommissie is de nieuwste commissie binnen alle commissies die Juribes rijk is. Na het daverende succes van de in 2020 opgezette Juribes podcast ‘Bestuurskunde in Beeld’ is de commissie vol aan de slag gegaan om dit voort te zetten. Inmiddels zijn er al heel wat informatieve, maar ook informele afleveringen uitgebracht, die te beluisteren zijn op Spotify! 

Politieke Commissie

De Politieke Commissie snijdt het politieke deel van bestuurskunde aan door activiteiten te organiseren die hier betrekking op hebben. Dit jaar ligt de focus van de commissie op het organiseren van het Tilburg Gemeenteraadsverkiezingsdebat op 23 februari 2022. De commissie zet zich heel het jaar in om een succesvol debat met interessante deelnemers neer te zetten. Daarnaast organiseert de commissie ook elk jaar de Politieke Pubquiz, waarbij studenten in teams met elkaar de strijd aangaan omtrent actuele thema’s.

 • Magister JFT Bath Slippers

  nog bezig tot 31 maart

  Bekijken
  • Goodies
 • Introductie Pleitavond

  10 oktober 19:00 tot 22:00 uur

  Bekijken
 • Bezoek Ministerie Justitie en Veiligheid

  11 oktober 13:45 tot 17:00 uur

  Bekijken
 • Almanac Publication Drink

  11 oktober 17:00 tot 19:00 uur

  Café Esplanade

  Bekijken
 • Monthly Drink

  12 oktober van 21:00 tot 00:00 uur

  Café Brandpunt

  Bekijken

Partners