Inhoudelijke commissies

Inhoudelijke commissies

Magister JFT | Juribes kent verschillende commissies, zowel inhoudelijk als sociaal. Deze commissies organiseren door het jaar heen verschillende activiteiten. Door deel te nemen aan een commissie ontwikkel je skills en vergroot je je netwerk! Heb je interesse in het deelnemen aan een commissie of heb je andere vragen? Mail dan naar juribes@magisterjft.nl 

Carrièrecommissie

Op het gebied van carrière wil Magister JFT | Juribes studenten kunnen ondersteunen. Hiervoor hebben we onder andere de Carrièrecommissie. Deze commissie biedt studenten de kans om een kijkje te nemen in het bestuurskundig werkveld. De commissie organiseert door het jaar heen activiteiten als een Alumni Night, waar alumni van de bachelor bestuurskunde komen vertellen over hun carrièrepad. Ook organiseert deze commissie het jaarlijks succesvolle evenement Dine & Discuss waar studenten onder het genot van een hapje en drankje in gesprek kunnen gaan met bestuurskundige professionals. Daarnaast kan het ook nog andere activiteiten, zoals een bezoek aan een ministerie of een inhousedag bij een bedrijf, organiseren. Op deze manier hopen we studenten meer kennis bij te brengen over de arbeidsmarkt waar zij later in terecht zullen komen. 

Educatieve Commissie

Sinds enkele jaren is er een nieuw leven geblazen in de Educatieve Commissie. Hierdoor sluit de commissie precies aan op de behoefte van de student om zichzelf meer te ontwikkelen naast de studie. Dit doet de commissie door diverse trainingen en kroegcolleges te organiseren. Door middel van de trainingen kunnen studenten vaardigheden ontwikkelen die tijdens hun studie, maar ook later in hun carrière, van pas kunnen komen. De kroegcolleges zorgen voor interessante en informatieve avonden waarbij studenten onder het genot van een biertje ook wat leren over bestuurskundig relevante onderwerpen.

Podcastcommissie

Sinds enkele jaren kent Juribes haar eigen podcast, namelijk 'Bestuurskunde in Beeld: de Juribes podcast'. In de afleveringen worden verschillende bestuurskundig interessante onderwerpen besproken, maar ook wordt er nagepraat en vooruitgeblikt op verschillende Juribes activiteiten. Alle afleveringen zijn te beluisteren op Spotify! 

Politieke Commissie

De Politieke Commissie snijdt het politieke deel van bestuurskunde aan door activiteiten te organiseren die hier betrekking op hebben. Elk jaar focust de Politieke Commissie zich op de dat jaar relevante verkiezingen, of andere belangrijke politieke gebeurtenissen. Dit jaar heeft de Politieke Commissie een debat georganiseerd voor de Tweede Kamerverkiezingen en zal ze nog een activiteit organiseren voor de Europese Verkiezingen aan het einde van het collegejaar! Daarnaast organiseert de commissie ook elk jaar de Politieke Pubquiz, waarbij studenten in teams met elkaar de strijd aangaan omtrent actuele thema's. 

 • Monthly Drink June

  vandaag van 21:00 tot 23:59 uur

  Cafe Brandpunt

  Bekijken
  • Magister JFT Central
  • Social
 • Lustrum DiCiT

  18 juni 19:00 tot 22:00 uur

  T-Huis Spoorpark

  Bekijken
  • DiCiT
  • Social
 • Interest List End of the year activity

  21 juni 17:00 tot 19:00 uur

  Bekijken
  • Vrijspraak
  • Social

Partners