Over de JBT

De Juridische Bedrijvendagen Tilburg is een project van Faculteitsvereniging Magister JFT in samenwerking met Tilburg University. Het evenement is een unieke kans voor studenten om zich te oriënteren op hun carrière, meer informatie te krijgen over hun toekomstige werkgevers en de baan te vinden waarnaar ze op zoek zijn. Het JBT biedt studenten alles wat ze nodig hebben om zich voor te bereiden op hun carrière. Presentaties, workshops, trainingen en nog veel meer activiteiten worden verzorgd door meer dan 30 bedrijven. De beste voorbereiding op je toekomst!

JBT 2021

Om optimaal voorbereid te zijn op de JBT wordt op 30 maart het CV gecheckt door de Career Service Officer. Tijdens deze dag geven deze experts feedback op je CV. Je CV is het eerste wat een bedrijf ziet als je solliciteert. Het is van het grootste belang dat de inhoud relevant en volledig is. De experts leggen uit wat je kunt verbeteren om ervoor te zorgen dat je CV opvalt tussen de anderen.

Het programma gaat officieel van start met de Legal Profession Day op maandag 19 april. Sander Schimmelpenninck zal deze dag aftrappen. Schimmelpenninck studeerde zelf Rechten en was drie jaar advocaat op de Zuidas en werd daarna onder andere hoofdredacteur van de Quote. Na de presentatie zullen verschillende bedrijven workshops en presentaties geven om alle rechtenstudenten te laten zien wat zij naast de traditionele banen als advocaat of rechter, kunnen doen.

Voor de internationale student Global Law, Law and Technology en International Business Law is op dinsdag 20 april de International Day. Deze dag zal je inzicht geven in hoe een carrière bij Nederlandse advocatenkantoren en internationale (non-) overheidsinstellingen eruit ziet. De dag wordt afgetrapt met een lezing van Dr. Leena Grover, die in Canada tot de balie is toegelaten en ruime ervaring heeft met internationaal strafrecht. Daarna volgen presentaties van de verschillende instellingen, waarna de studenten ook de gelegenheid hebben om vragen te stellen en te praten met de vertegenwoordigers van de instellingen.

Op dezelfde dag is er ook een Meet the Company voor eerstejaars rechtenstudenten. Op deze dag krijgen zij de kans om een glimp op te vangen van de advocatenpraktijk. Wil jij ook een kijkje nemen in een advocatenkantoor? Zet deze dag vast in je agenda en ga met ons (online) mee naar Bird & Bird in Den Haag!

De Brabant Business Lunch is de uitgelezen kans om op een laagdrempelige manier in contact te komen met diverse Brabantse advocatenkantoren! De editie van dit jaar vindt plaats op woensdag 20 april. In de ochtend zullen er twee workshoprondes worden gegeven door de kantoren. Daarna zal er, zoals de naam al doet vermoeden, een heerlijke lunch zijn. Dit is natuurlijk als de maten het toelaten!

Op donderdag 21 april vindt de Business Day plaats. Deze dag is de grootste dag van de Juridische Bedrijvendagen. Op deze dag zullen 21 advocatenkantoren presentaties, workshops en trainingen komen geven. Je krijgt ook de kans om je in te schrijven voor een individueel gesprek met enkele kantoren, misschien haal je er wel een stageplaats uit? De kantoren zullen studenten kiezen op basis van hun cijfers en CV (tip: ga naar de CV-check op 30 maart om er zeker van te zijn dat je CV relevant en volledig is!) Daarna is er een (online) banenmarkt. De focus van deze dag ligt op de grotere bedrijven zoals Houthoff.

Vrijdag 23 april is de laatste dag van de Legal Business Days. Deze dag is de Public Administration Day voor alle Bestuurskunde studenten van TLS. Verschillende organisaties uit heel Nederland komen naar Tilburg om interessante presentaties en workshops te geven. Op de PA-dag kun je kennismaken met de diversiteit aan carrièremogelijkheden na je studie bestuurskunde.